en gång för alla.

Något som folk inte verkar förstå är hur silverschampo verkligen fungerar, därför tänkte jag reda ut detta en gång för alla! Silverschampo är inget mirakel! Det är ingen färg och innehåller ingenting som gör att man kan ändra en färg på ett mirakulöst sätt! Ett silverschampo är lila vilket är komplementsfärgen till gul, alltså INTE ORANGE!

Ett silverschampo dämpar alltså gula toner i ett hår, för att lila neutraliserar gult, på samma sätt som gult neutraliserar lila. Har man alltså blekt upp sitt hår från svart/brunt till blont och inte lyckats få upp det så ljust så det är orange, hjälper inte silverschampot! Det kan nästa blir värre då vissa delar av håret säkert är ljusare och mer gula än de delar som är mer mörka och orange. Då tar de ljusare delarna åt sig av silverschampot och blir mer vita, medans de orange delarna inte tar åt sig. Då uppfattas de delarna ännu mer orange eftersom de mer gula delarna blivit vita.

Tips! Det du dock kan göra om du till exempel har en väldigt ljust hår, som har gula toner i, är att ha i silverschampo i torrt hår på de delarna som är gulast. Eller så kan du handukstorka håret och ha i silverschampot i ca 10 minuter. Men som sagt, silverschampo är inget mirakel om håret är för oranget eller för mörkt!!!

Ursäkta, var bara så trött på alla bloggare som tipsar om silverschampo till folk som blekt upp hela håret i hopp om att bli blonda på en gång! Ni där ute! Har ni brunt hår, gör slingor succesivt under en period med ca 1 månads mellanrum och sköt om håret med L'oreals Absolut repair-inpackning emellan. Att bli blond från brun är ett stort steg och för att håret ska må bra måste de göras succesivt. Stressa inte över till blond, för resultatet kommer i alla fall inte bli snyggt. Men Carolina Gynning säger ni! Hon byter ju hårfärg lika ofta som vi andra byter underkläder, ja men! Hon sitter hos frisören i 7-9 timmar och tro inte att hennes hår är ett mirakel när det inte är fixat. Hon får håret fixat av proffs väldigt ofta och är säkerligen själv bra på att dölja sitt slitna hår! NI där ute, jag vet att ni inte har tålamod att sköta om ett förstört hår, och ni har inte proffs som tänker stå och trassla och styla era hår på morgonen, varje dag!


Kommentarer
Postat av: Emil

Söt :)

2009-08-15 @ 16:26:46
Postat av: Anonym

Har du haft silvershampoo i ditt hår för att få din färg?

2009-08-15 @ 21:05:19
Postat av: ida plantin

jag "får inte min färg" av silverschampo. Jag bleker hela tiden min botten med blondering och utan silverschampo kan man kalla min färg naturblond, men fortfarande väldigt ljus. när jag har silverschampo blir tonen mer lila eftersom mitt hår är så ljust och kan ta upp silverschampo mycket lättare än mörkare toner, typ orange. men jag har väldigt få röda pigment i mitt hår vilket gör grunden lättare för att bleka bort det!

2009-08-15 @ 21:59:33
URL: http://plantinida.blogg.se/

ordet är ditt

vad heter du?
latmask?

e-postadress: (publiceras ej)

url/blogg:

kommentar:

Trackback
RSS 2.0