jag heter kallekotte.

körlektionen gick ganska galant och tanten i bilen bakom hoppas på att ida ska klara allt så bra enligt andreas... bör disskuteras.

träffade en bekant över ett äpple och det var mysigt att få prata av sig lite.

ska nu byta om till träningskläder för att sedanövningsköra ner till hallen för träning med barnen och sen själv, det vankas mixtävling i göteborg snarast, 9-10 oktober för att vara exakt.

det var tisdagen det.

distans.

jag har nu gjort mitt första distanstest...
50/70 fick jag.

lite svinarg.

jag är rätt svinarg. jag cyklade ner i kylan till tåget och min hjärna frös nog fast på vägen så kallt ven vinden. väl framme får jag från amanda reda på att viv visst ändrat schemat lite och börjar med mentorsråd, sen lunch och sen svenska istället för svenska, mentorsråd och sen lunch. detta betyder att jag bara hinner ha mentorsråd innan jag måste ta tåget hem igen för att hinna ha körlektion. jag hade räknat med att vara med på svenskan men nehe. lack blev jag och tog min frusna hjärna och cyklade hem igen.

dagen får då helt enkelt spenderas genom att plugga lite trafikteori, plugga företagsekonomi och svenska. de två sistnämnda har jag dock inte kommit på hur jag ska plugga till. har företagsekonomiprov på torsdag men vet egentligen inte hur jag ska plugga.

nåväl... är fortfarande lite tjurig eftersom jag inte varit i skolan på en vecka.

ingenting med saken att göra.

jag har typ packat klart nu. behöver inte ha med mig så mycket egentligen. måste lämna plats i väskan för de jag hoppas kunna finna. shoppa shoppa shoppa. nu hoppas jag bara på att mitt shoppinghumör är med mig under helgen, annars är det ju lite trist. men om man nu inte skulle hitta något kan man alltid glädjas av att man har det fett i plånboken, det blir många chicken kebab. bilden... har ingenting med saken att göra men en mjuk pepparkaksbit och ett glas vatten skulle inte skada min lilla mage...

efter att jag packat tänkte jag plocka undan i mitt rum eftersom det är mycket skönare att komma hem till ett fint rum, än ett bombnedslag, men jag vet inte riktigt om min kropp lyder mig. kroppen ligger på något konstigt sätt kvar i sängen och tittar på diverse top model-program och okänd diagnos-dokumentärer. men nu ska jag snart gå och ta tag i röran för jag tror faktiskt att det inte är så mycket... slänger jag bara ner alla kläder i en korg, bäddar sängen, organiserar lite på bordet så ser det nog galant ut... det är vad jag hoppas på i alla fall. bilden visar hur mitt bord såg ut i januari någon gång.. har egentligen ingenting med saken att göra förutom att det är samma bord, alla grejer är utbytta...

ikväll blir det familjepirre och det ska smaka gott må jag säga. det blir också top model 10 som jag redan sett min såklart inte kan få nog av. kanske slår över lite till idol då och då för att kika på yazmina, jag är ju dock 99% säker på hur det går, grattis till henne, hon är döbra. nåväl, kvällen ska jag i alla fall spendera med min kära malin pw som ni säkerligen förstår och hon är snäll hon. hon sa att hon inte tänkte åka till barcelona om inte jag kunde följa med, det var snällt sagt. vi kan ha samma kläder faktiskt, på tol om popcorn. hon ska delbetala mina bikbok jeans, 150 kronor ska ohn ge för dem då vi ska ha de varannan vecka, klyftigt va? för jag menar, jag använder de ju kanske en dag i veckan om ens de, och då tjänar jag 150 kronor på det. det är typ 3 chicken kebab-3:or med pomme, vit och röd sås, mycket, allting på och extra stor läsk...  bilden har såklart ingenting med saken att göra... är bara väldigt sugen på att åka tillbaka till thailand för det var totalt underbart...barcelona here we come.

idag var det läkarbesök igen och fick inte samma läkare idag med det var sak samma för doktor kalle bengtsson var lika trevlig som han igår, kanske till och med trevligare. det kändes som att vara med lite på "sjukhuset" på 3:an för där är de ju sådär snälla och roliga. när jag brukar vara på akuten så träffar jag alltid ortopeder och liknande och de är ju bar aså tjuriga. undrar om det är tråkigare att ha hand om benbrott och skelettet och så än typ vanliga inre organ? så måste det ligga till...

det var inte blindtarmen så jag får åka till barcelona! barcelona here we come. jag blev så glad för de. kalle bengtsson var inte säker på ifall det var äggstocken heller men vad de än va trodde han inte att de var någon fara men om de inte skulle ge sig så va de bara att komma tillbaka=) kalle gjorde oss dock medvetna om att de var översvämning nånstans i spanien men vi kom framtill att de inte var dit vi ska, skulle vara lite muntert att behöva simma. fast man kanske skulle kunna segla runt alla affärer på den blanka vattenytan då, snacka om ytlig shopping, haha. nåväl...

vi åker i morgonbitti ca 4.30. muntert!

sjukstuga.

såhär ligger det till...
under dagen fick jag mer och mer ont i magen och när mamma kom hem förklarade jag var och hur så hon ringde sjukvårdsupplysningen. fick prata med syster inger och hon sa att va var tvugna att åka upp till akuten för det lät som blindtarmen...

ledsem blev jag men mot akuten styrde vi vår kos. på akuten blev det lite prover och feberkoll och under tiden de kollades gjorde mamma min företagsekonomiläxa. vi gjorde den dock tillsammans men hon skrev. sen kom farbror doktorn och klämde och kände. han trodde det var ägglossning i den högra äggstocken som gjorde ont (kan göra det ibland, och man kan få feber) men han var inte 100% säker. vi ska åka tillbaka imorgon kl 9 innan han slutar sin jour så han får kolla på det igen. om de blivit värre och febern stiger blir det ingen barcelonaresa så nu hoppas jag bara att det är äggstocken och ingenting annat. verkligen inte. jag har sparat pengar till shopping i barcelona i mer än en månad nu,det är mycket.

jag skriver mer imorgon efter läkarbesöket om jag vet men jag hoppas och vill tro att det inte är blindtarmen, det känns som att det är dags för min otur att vända.


magvärk.

magen dödar mig också.
har tokont i högersidan.
när man trycker så gör de ändå ondare.
jävligt ovärt.

huvudvärk.

huvudvärken dödar mig.
aaaah.
ipren nu.


hvfr3

det är skolfoto på tisdag, ett sånt här trivsamt litet spexfotografi på klassen från vår bästa sida. gissa vad vi ska vara?
...

"philips... änglar?"
vi ska alla ha svarta kläder med fönar som pistoler. såklart ska vi va fierced sminkade och grymma i håret.
jag säger bara hvfr3!


eller nåt.

philip följer med mig på träningen sen. inte för att jag ska träna så mycket utan jag ska stretcha och köra lite styrka och sen titta på. det vankas tumbling idag så det ska bli kul att se vad folk kan plocka fram.
vi tigger skjuts... eller nåt.

till kvällsmat blir det våfflor. maha. gott. sen ska vi sussa klockan 8... eller nåt.
vi ska åka 11-tåget imorgon så vi har värsta sovmorgonen... eller nåt.

couture, commercial, catalog?


ett stycke köttbulle.

frukost har avnjutits. en stor bulle med mjölk.
klockan 13 kommer släkten och mamma lagar barnmat åt philip.
köttbullar.
den tönten äter inte fisk.
maha.

vi ska väl göra oss i ordning lite till snart.
klockan 15 ska jag klippa mats.
klockan 18 börjar min träning.
är förmodligen inte kvar hela tiden eftersom jag kan sätta 100 spänn på att jag kommer få ont.
men hey, vi får se.

tjingeling, pling.
P U S S 'I'm falling again.


va sa du jag lyssnade inte.

efter gurka, morötter och dip har jag och philip tillsammans blivit några kilo tyngre. jag håller tyst om hur många men låt oss säga att de var några mjölkpaket.

klockan är bara barnet men vi är trötta som få. detta betyder inte att sängen kallar utan här ska det bli åka av... eller nåt.

det finns i alla fall frukost till imorgon, mina hemmagjorda bullar. det blir bra.
sen blir det släktmiddag. ja ni förstår philip ska för första gången träffa hela min familj.
snart vankas det giftermål och barn. vilket äktenskap.

det blev middag på hot basilika by the way. a perfect date, maha!
P U S S '


i'm hurt, i'm down, i'm dead.

philips tackpresent för att han får spendera helgen här var snällt... han kastade min mobil på min tutte. verkligen rakt på tutten. gjorde mycket ondare än turbotutte ni vet, då kan ni tänka er. tror jag snart måste plåstra om den, den blöder och det är hål i bh:n, så hårt kastade han. förstår ni smärtan, pain!

hemkomna slängde vi oss i sängen och bläddrade igenom ett par hårtidningar och såklart körde vi leken "välj en på varje sida". då ska man välja en kille på varje sida som man skulle vilja "ha". det blir trist när vi har samma och då hoppas jag bara för guds skull att killen är straight eftersom mina chanser då ökar kraftigt. denna helg ska annars bestå av massa moff, mys och samtal. vi behöver verkligen det kan man säga. våra stressade själar ska få koppla av i kohagen.. nej jag menar kholm. my mistake. kvällen erbjuder middag på coffee house och dip och grönsaker framför en film.

l8ter, P U S S '

this makes me happy:)

when you look at me.

sängen kallar men förmodligen kallar tv:n likaså.
efter lite tv-tittande blir det sovdags.
imorgon blir det linköping för att färga min syster.
på tillbakavägen plockar vi upp philip som ska spendera tid med mig i kholm till måndag.
en härlig helg väntar.

härligt somrig bild'

snålhets svammel.

sitter här med isvatten och en chokladkaka i högsta hugg. musiken är på högsta volym (vilket tyvärr är ganska låg eftersom de enda högtalarna jag har är datorns egna inbyggda och det säger väl allt). jag sitter och funderar på snåla människor. kanske inte snåla direkt, men jag har inte riktigt kommit fram till en tankelösning.

är det okej att helt främmande människor skriver till mig på diverse sajter att jag kan klippa dem. okej... som att de gör mig en tjänst? jag förstår inte? vad tror de, att jag ska göra det gratis eller? what's in it for me som jag brukar säga, inte. det är som att de tror de är snälla när det säger så. jag menar okej om det är en vän eller bekant eller någon som jag i alla fall pratat med, men när helt främmande människor ska börja? visst, om det bara va att klippa skulle jag gott kunna göra det, men ska de komma hem till mig, ska jag komma till dem? det är jäkligt mycket runt omkring?

äsch, försöker bara förstå hur de tänker, vad de är ute efter... en billig klippning. jag tror jag ska införa 300 kronorsklippningar för de som jag inte känner. då får vi se hur på alla är då då? ja just de? eller va? jag tar väl inte betalt? nu svamlar jag.

svar på frisörfrågestunden.

HÄR KOMMER SVAREN!

angelica

hejhej, jag undrar varför mitt hår växer så sakta? och hur man kan få det att växa fortare och så?
puss.

svar:
hej angelica. allas hår växer ungefär 1-1,5 cm i månaden och ibland kan det kännas som att det inte alls växer fast det gör det. håret har en viss växtfas och efter det faller hårstrået av från huvudet, såklart inte alla på samma gång;) om det nu skulle vara så att ditt hår verkligen växer väldigt väldigt sakta kan man behandla det med värmebehandlingar och liknande för att stimulera hårrötterna och "putta på" växtprocessen men det är nog bara så att ditt hår kanske bara växer ungeäfr 9 mm i månaden och då märks det ju inte så mycket.

maja:
jag undrar varför håret på armar och ben inte växer lika långt som håret på huvudet?... :)
jag kanske är lite dum men man måste fråga ju xD

svar:
håret är indelat i tre olika grupper kan man säga. långhår, ullhår och borsthår. ullhår och borsthår växer bara 1cm och är som du säger håret överallt förutom på huvudet, långhår växer 1-1,5 cm i månaden i olika växtfaser och också en vilofas. kan också vara kul att veta att pubishår och håret i ansiktet dvs. ögonbryn, mustasch och skägg är av samma hårtyp, borsthår, kan vara kul att veta. ullhår är det du har på armar och ben :)

emma:
ja, en liten fråga kan jag väl slänga ut till dig. Om man har lite självlockigt hår.. kan man "klippa fram" lockarna då? Jag har ganska tjockt hår, så det tynger ju ner (antar jag), men jag tänkte om det är möjligt??

svar:
det vanligaste är ju att självlockigt hår blir lockigare om man klipper det kortare. man behöver ju inte klippa av hela håret utan man kan jobba med uppklippt hår för att få upp så mycket lockar som möjligt. föna håret med tratt så får du upp ännu mera lockar:)

sabina:
Vad kul :) fin blogg föresten!
Min fråga:
Just nu har jag blont hår men jag vill ha en naturlig blond hårfärg med flera olika blonda ljusa/mörka nyanser liksom..hur tror du att jag ska gå tillväga för att få bästa resultat? färga det mörkare först å sen göra massa slingor? eller...
Kram!

svar:
det enklaste är ju att lägga i massor med folieslingor. tänk dig att man lägger i 2 olika blonda/ljusbruna nyanser och sparar varannan din egna färg. visst kan man färga det brunt men det sliter mycket mer på håret. det beror också helt på om du vill ha ditt hår "ljusbrunt med blonda slingor" eller "blont med ljusbruna slingor". det beror alltså helt på vilken nyans du vill ska vara den dominerande färgen:) hoppas du blev något klokare av de där^^

issa:
Har du någon egen frisör-salong eller planerar du öppna en? =)

svar:
jag har ingen salong nu eftersom jag går sista året och så men planerar att öppna en egen faktiskt. har lite småidéer som bara ligger och väntar. en dröm ska gå i uppfyllelse, sen planerar jag att bli frisörlärare, det som händer där emellan får vi se:)

louise butler:
hej , jag har en fråga =D
jag färgade håret rött och har haft det ett tag , men sist jag färgade om håret färgade jag det brunt ! redigt mörk brunt. Men det röda syns igenom ? varför ? varför försvinner inte det röda ? hmm . ska färga om det igen . .
ha de bra !

svar:
det röda syns igenom för att den bruna du färgade över förmodligen inte innehöll några gröna pigment. låter kanske konstigt men man ska tänka komplementsfärger. komplementsfärgen till röd är grön och om du har rött hår och ska färga brunt ska du använda en brun färg med mycket gröna pigment i dvs tonen "matt". färgen blir då en vanlig brun färg. när man har blont hår använder man ju till exempel sivlerschampo som innehåller violetta pigment eftersom dess komplementfärg är gul och därmed "bryter ut" de gula pigmenten, förstår du? :)

elisa:
jag har färgat hela håret svart och vill ha en röd slinga så jag köpte en röd färg men det funkade inte. vad gör jag för fel?

svar:
felet är att man aldrig kan aldrig färga ett redan färgat hår ljusare. om det hade varit ditt naturliga hår hade det gått alldeles lagom men när man har färgat ett hår behövs blondering för att förbränna bort dessa pigment och sedan kan man lägga på valfri färg efter de :)

caroline m:
mitt hår är jätteslitet och jag har inte så stor koll på inpackningar, har du något tips?

svar:
det finns ganska många bra inpackningar men någon jag verkligen kan rekommendera är l'oreals absolute repair inpackning. jag brukar torka håret handukstorrt och sedan ha i inpackningen i 10 min, ibland sover jag med den. den har verkligen räddad mitt hår igenom svart-till-vitt-processen:)inpackningen kostar ca 200 kronor hos frisören och köp gärna schampot som hör till, det kostar ungefär 150:- det är verkligen värt det!

colour and cut.

idag bar det av till skolan för att göra en blondotvätt på mamma eftersom både hon och jag tycker hon blev på tok för mörk. nåväl, jag slängde sedan i en blandning av 7-07 och 7-87 av igora vibrance oc ta mig på orden, jag slängde i färgen, eller målade. jag gjorde det i alla fall inte tekniskt korrekt men snyggt blev de så nu är hon brun med lite rödbruna skiftningar. jag hann också med att göra en vågfön men blev inte sådär wownöjd men man kan inte alltid vara perfekt.

jag har klippt kusin filippa nu på eftermiddagen och det är perfekt att låta ungen se på film under tiden. jag menar en 3-åring kan ju bara inte sitta still men som tur va var filmen bra och jag fick till en riktigt snygg page. längre fram och lite kortare bak, helform och ökade längder, herregud, ungen är 3! utbakade fläter fick hon också, lyckat.

jag har fortfarande inte hittat någon praktikplats men ska kolla på ett par ställen till innan jag ger upp hoppet. nejdå, jag känner faktiskt inte för att vara så negativ för tillfället så det löser sig säkerligen på någon sätt.


nu när jag ändå är inne på mitt område, vad sägs om en lite frågestund? någon som har någon frisörfråga? vad som helst? om klipp, färg, permanent, vad som helst? fråga på!

P U S S '

on and on.

1. Tre namn jag lyssnar till: ida, plattan, plantin.
2. Någonting jag tycker om med mig själv: att jag är ambitiös, kreativ och sprallig.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: att jag är blyg, lat och oteoretisk.
4. Detta är jag rädd för: jag är rädd för välidgt mycket.
5. Tre saker jag vill ha varje dag: mat, kärlek och roligheter.
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: vicka på öronen, busvissla och sluta att vicka på tårna.
7. Detta tycker jag om att göra: träna truppgymnastik, sjunga och frissera.
8. Detta vill jag göra just nu: träna...
9. Bästa känslan: när allt går som man vill.
10. Värsta känslan: när allt verkar gå precis som man inte vill.
11. Egenskaper du gärna vill att din partner har: det ska vara en social kille med humor sörrni.
12. Är du kär just nu? nehej du.
13. Vill du gifta dig? jaha du.
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: massa massa mera.
15. Min käraste ägodel: vänner och familj.
16. Något jag vill ha i present: ett silverhalsband med en sax & kam på.
17. Detta har jag på mig just nu: jeans, oversize tröja, sjal.
18. Favoritkläder: herregud, massor.
19. Favoritdjur: en stillsam hund som vill leka när jag vill, han ska heta kungen... om han finns därute.
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: en salig blandning beroende på humör.
21. Favoritlåt just nu: cobrastyle - robyn
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: roligaste är frisör, tråkigaste är företagsekonomi!
23. Stjärntecken: skytte
24. En bok jag älskar: "väninnan"
25. En film jag älskar: kan inte välja av alla sjukt bra filmer.
26. Tv-program jag gillar: vem kan slå filip & fredrik, top model, house, medium.
27. Favoritdoft: vaniljdoft :)
28. Detta äter jag gärna: mat, godis, grönsaker och dipp, chips, popcorn... allt ätbart?
29. Dricker helst: isvatten!
30. Favoritgodis: beror helt på!
31. Hit vill jag gärna åka på semester: thailand, sydafrika, bali, brasilien, new york.
32. Färg på mina ögon: ljusblååå.
33. Min längd: 1,73
34. Jag tror på: livet.
35. Jag spelar: dum när jag inte orkar tänka efter.
36. Person jag beundrar: mamma.
37. Så här bor jag: hus i rad.
38. Antal döda krukväxter i hemmet: inga vad jag vet.
39. Det här tänder mig: dä du!
40. Det här gör mig avtänd: ganska mycket när jag tänker efter.
41. Favoritfärg: GRÅ GRÅ GRÅÅ! rött är också fint :)
42. Favoritcitat:  man kan inte välja ett.
43. En hemlighet jag vet: vet inte du.
44. Bästa present jag fått: cykeln på 13-årsdagen... haha skojja! haha vet inte.
45. Senast köpta skiva: öhm... köper inte skivor.. jag la.. jag lyssnar inte på musik!!!!
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: ögonen kanske, eller va fan helheten är rätt tjusig.
47. Den kollar jag efter först när ja loggar in på msn: hm, inget speciellt tror jag.
48. Udda förmåga/egenskap: kan prata/sjunga med stängd mun...
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: en fjäril eller en hund.
50. Vad lyssnar du på just nu? stopp - veronica maggio.
51. Vad har du gjort/ska du göra idag?: färgat mamma, klippa filippa, städa mitt rum.
52. Var är dina föräldrar födda?: i sverige.
53. Vad är det senaste du installerade på datorn?: öhm.. jag rör inte sånt^^.
54. Vilken är din favoritrestaurang? hot basilika och coffee house.
55. När badade du i en pool senast?: minns inte.. thailand? :S
56. Har du varit med i någon skolpjäs?: oh yes!
57. Hur många barn vill du ha?: en bortskämd jävel. haha men jag vet inte, sånt som märks!
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?: kanske sån där riktigt klatchig pop.
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?: nej det har jag nog inte.
60. Vad har du för TV-kanaler?: typ alla utom canal+-kanalerna på mitt rum.
61. Har du åkt moped någon gång?: jo man tigger ju skjuts av pw.
62. Har du busringt någon gång?: joodå.
63. Har du fått felparkeringsböter?: naej.
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?: never, "höghöjdsrädd"
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?: thailand.
66. Har du en egen trädgård?: egen? haha det är min familjs.
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?: öhm... bamse?
68. Kan du alla orden i nationalsången?: jaadå.
69. Badkar eller duschkabin? dusch?
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? nån beck :)
71. Favoritpizza?: al tonno.
72. Chips eller popcorn?: popcorn.
73. Vilken färg på läppstift använder du? använder inte.
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?: haha nej.
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?: hehe nej.
76. Apelsin- eller äppeljuice?: äpple tror jag.
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?: chicken kebab med philip, tragiskt nog åt bara jagxD
78. Favoritchoklad?: med nötter i:)
79. När röstade du senast?: på mentorsrådet för någon vecka sedan.
80. Hur många personer skulle du kunna ge ditt liv för? en jävligt dum fråga.
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?: inte själv, men med laget <3
82. Är du duktig på matlagning?: när folk låter mig göra det och inte är i vägen.
83. Klarar du att tanka själv?: vad fan ska jag tanka?
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på reklamteve? nej men har varit bra sugen^^
85. Pepsi eller Coca Cola?: coca cola.
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?: haha nej.
87. Vad var det senaste du handlade?: färg och inpackning på montlé.
88. Har du kräkts offentligt?  aldrig offentligt.
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? true love.
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: inte kärlek, förälskelse.
91. Har du ringt något betalnummer?: va?
92. Kan man vara vän med sitt ex?: ja det tror jag, kanske inte i den här åldern, men i framtiden.
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?: har aldrig besökt någon på sjukan faktiskt..
94. Hade du mycket hår som liten bebis?: ja, brunt hår som stod rätt upp tills de la sig till en trivsam frisyr.
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?: ett töntigt från 2003 som folk fortfarande går påx)
96. Vad har du i din väska?: mobil, hörlurar, lypsyl, nycklar, pennor, kalender, plånbok, tågkort.
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? käkar popcorn xO
98.Antal personer du kan lita till 100 på?  ett par stycken...
99. Var hittade du den här listan?: rebeccas blogg.
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: de som har tråkigt.

bu eller bä.

igår åkte jag ner på träningen för att träna lite styrka och stretcha. stretchingen gick ganska bra men när jag skulle köra rugglyft som jag fått rekommenderat så fick jag bajsont och har nu ont i ryggen... men bläää.

ska nu åka till skolan eftersom jag itne har någon praktik. där ska jag avfärga mamma och färga henne. 

nej det va de jag hade att erbjuda, ursäkta men jag är så trött så jag varken är si eller så, bu eller bä.


p.s vi gjorde ett stresstest itågr i skolan och jag var en av de som hade den högsta poängen... bajs på de med ungefär. fast de var ju ingen nyhet att man är stressad och allt sånt där...men att man va såå stressad...

P U S S '

norrköpings tidning.

idag kände jag för att vara med i norrköpings tidning, min debut. såklart står philip vid min sida och repotaget handlar om "lära-känna-dagen" som vi arrangerat tillsammans. vi är mäktigt stolta över oss själva och kommer såklart leva på det hela dagen, live with it. maha!


jag är räddad.

åh philip har räddat min dag.
på lördag ska han komma hit och sova kvar enda tills på måndag.
detta innebär dip, grönsaker, film, mat, mys.
jag ser fram emot helgen med andra ord.

frustration.

dagen har i sin helhet varit ganska dålig. käpp rätt åt skogen kan man säga. jag var helt oengagerad på gesällträningen och mina fingrar ville varken rulla permanent eller föna. jag var irriterad och elak mot mina klasskompisar men såklart vet de att jag älskar dem ändå. jag missade bussen hem med en minut vilket gjorde att jag fick vänta i 34 minuter till. de ringde från en salong jag väntade svar på och det gick tyvärr inte heller sådet känns som att jag skulle kunna dragit täcket över huvudet i morse och skippat allt.

[här ska det stå en text över hur irriterad jag är vöer en text i ett mail från staffan som hjälper oss med aktivitetsdagen men eftersom dator muppar sig så försvann texten vilket gör min dag ännu mer meningslös. texten i mailet som jag blev upprörd över lyder "du måste ha framförhållning". om han bara visste vad jag gör. om han bara visste...]

frustrerad, arg, ledsen, besviken. jag måste ringa elin <3
/ ida utan framförhållning

chching.

chching!
om ni förstår uttalet på det ordet förstår ni vad min dag har resulterat i, ha ha!

nu ska jag tvätta bort sminket, packa väskan, lägga fram kläder och hoppa i säng.
jag känner mig inte snygg ikväll så de kommer bli svårt att välja kläder.
nåväl, jag skulle vilja tacka alla som grattat mig på namnsdagen även fast jag känner att det är lite onödiga.
förstår inte riktigt varför det finns, alla har ett namn, som ligger på en dag... jaha, grattis.

i morgon står läkarbesök, gesällträning och körsång på schemat.

P U S S '

working 9 to 5.

idag har mamma hjälpt mig med företagsekonomin, klassiskt va?
vi hade visst fått läxa att göra alla uppgifter på kapitel 2, illa. men nu är det klart med hjälp av min mamma som är enskild näringsidkare, dä ni!

snart börjar jag "jobba". har fortfarande inte kommit på när jag ska hinna äta lunch, det är precis som på riktigt.


plopp.

amanda påminde mig om något jag förträngt.
i torsdags skulle vi dela på en chokladit i godisautomaten i skolan...
vi står där och trycker i de sex kronorna och jag ska precis trycka in kombinationen för en taragona som är B3 när amanda slänger ur sig:
- tryck in på fel knapp nu bara.
- neheheee, skrattar jag och trycker in B2.
PLOPP... ut ploppar en PLOPP!

jag är makalös.

skrämmande alltihop.

kvällen har spenderats genom att jag har låtit min 3-åriga kusin sitta vit datorn och och spela spel. det är skrämmande, 3 år. hon förstod dock inte innebörden i tetris och på något sätt lugnade det mig.

jag ska nu hoppa in i duschen och ska tvätta håret och prova sån där't hårborttagningsmedel och jag undrar fortfarande hur det blir om man råkar klia sig i huvudet med sånt på fingrarna... hoppas dock inte att jag råkar ut för detta under min tid i duschen, men man ska aldrig säga aldrig.

efter det ska jag ta och poppa popcorn och se klart på shakespeare in love eller om tv:n bjuder på något mer intressant än en överdriven kärlekshistoria, man vet aldrig. popcorn är i alla fall ett måste och isvatten likaså. måste sätta klockan så jag inte sover bort mig eftersom min första kund kommer klockan 12 och innan dess måste jag vara färdigpackad till träningen eftersom hela min dag är uppbokad. tar igen lite från fredagen kan man säga.

btw, nu är det inte långt kvar till shopping i baaarceeelooonaaa [bartzzzeeelåånaa] och det ska bli så otroligt roligt. min snälla mormor har bidragit till min shoppingkassa så tänkte bara skriva det för hon blir stolt då, min mormor är snäll. vem sa att man inte kan köpa kärlek? skäämtosido. nej, nu va de dushen för här luktar det inte hallontårta.

... jag kände en viss fjårtiz-varning på det här inlägget, aj aj.

- söt bild! ^^


kusin filippa

meddelande från filippa:

yhryryrhhhhhhhhh gfdsw fdf  ftwtffdety ghrgg
filippa
uyh78ryt 5ryh57b rtfuhhghfuthghuifhöfiuuuldyhuidtyou
saddsfghhhhhhhhh  yu t54u4u u5eyt57e           y675yt5

späckad.

jag kan säga att det är tur att jag har en ledig lördag idag för min söndag är totalt späckad.
12.00 klippa lucas
13.00 klippa annelie
14.00 klippa christian
15.00 klippa hanna
16.00 klippa jessica
17.00 träning

jag talar ut.

denna helg är en riktigt skön helg.
lördagen ska spenderas genom att träffa lite släkt och äta lunch med dessa och sedan bara ha en skön lördagskväll framför mig, har inget planerat så kan göra precis vad jag vill, och om mamma håller vad hon lovar vankas det thaimat. på söndagen har jag bokat in de klippningar folk efterlyser så klockan 14 vill christian bli klippt, 15 ska hanna få sig en omgång och 16 ska jessica bli ompysslad, nån mer som känner för en makeover kan ju höra av sig, jag har ju tider kvar^^ höhö!


nej nu ska jag kanske gå och se klart "shakespeare in love" eller så ser jag klart den i morgon. måste se den i svenskan för jag kommer missa första filmtillfället för jag ska till farbror doktorn så han kan skriva en remiss till en naprapat så man får ut pengar från försäkringen, det är mycket nu.


... jag har låsningar i ryggen, naprapaten kanske har nyckeln...
P U S S '

drömmarnas land.

avslutade precis ett samtal med my fierce friend philip som ger mig stöd. vi diskutera diverse ting som står i centrum i våra liv för tillfället och man kan säga att det med tanke på telefonens inblandning är en sorts terapi=)
 
under hela eftermiddagen har jag suttit och lyssnat på en låt som jag inte fattar ett ord av men videon är ju inspelad på min skola, kungsgårdsgymnasiet, så man får ju ställa upp med lite tittarsiffror right?
P U S S '

onödigt.

det känns onödigt att åka till skolan om dagen bara består av en eller två lektioner men när dagen sedan består av 4-5 lektioner blir dagen onödig eftersom den kommer trötta ut min arma kropp och själ, ett i-landsproblem, eller hur?

fuffens.

sitter och skriver klart och planerar tisdagen då det är lära-känna dag för frisörelever och stil&trend-elever. det är sjukt mycket jobb eftersom det är ungefär 130 elever det handlar om. 8 station har jag nu knåpat ihop och det verkar lösa sig. jag och philip ska sammanställa det sista på måndag så allt är perfekt. på tisdag förmiddag förbereder klassen alla stationer och så vidare, och klockan 12 börjar det. kul ska det bli.

nej, nu ska jag återgå till mitt, väntar ett telefonsamtal också.


tumult.

det händer mycket i mitt liv, tumult.
kort och gott har jag gått till en naprapat som tror sig kan lösa mina ryggproblem inom loppet av 2-3 behandlingar. vi tar inte ut något i förskott men förstår ni hur glad jag är?
tumult har uppstått inom andra områden också men jag orkar inte berätta det nu, de som vet det är de som behöver veta det. så är det.


nu ska jag lösa lite i mitt liv, hope so.

inte det jag förväntat mig.

jag känner mig helt tom.
efter besöket hos sjukgymnasten har en besvikelse lagt sig över mig, ledsamhet, tomhet.
jag får inte träna nu och ska inte göra det förrän jag känner mig bra och har vilat i två veckor efter det att jag känner mig bra. det var misstaget jag gjorde i söndags. det kändes okej och jag tränade och nu har jag jätteont igen. piss på allt
.

jag får inte vara med på någonting annat än fristående på rm-mix i göteborg och inte på trampett&tumbling-jakten i katrineholm heller. fan, skit. när jag för än gångs skull har lärt mig handvolt-sträckt frivolt, rundat-flickis-sträckt salto, ja då går man ju och får fel på ryggen. yey, lucky me. vet ännu inte om jag får vara med i örebro heller, eller om jag kan. jag vill. nu känner jag att jag kör ändå, även fast det gör ont, men jag vet att det inte funkar. jag ska stå i x antal år inom frisöryrket också... men jag vill så gärna, jag vill så gärna köra en ordentlig tävling där jag är med på både tumbling, trampett och fristående, där jag kör de nya och svårare sakerna jag lärt mig, och så kommer det här. fan jag vill inte. varför händer det här mig för? varför kan de inte hända nån liten skit som inte lärt sig som mycket än, som är glad om den får köra kullerbytta och leka under hökens vingar kom? jag vill bara vara frisk, hel, känna mig säker på min kropp.

jag har gråtit idag, gråter nu, kommer gråta ikväll, kommer gråta i morgon.

we made it.

jag har under dagen hunnit med allt jag planerat.
♦ jag började med att skriva ut bilderna till porjektarbetet och klistrade in dem i loggboken plus lite andra småsaker, jag skrev också loggbok från träningen igår.
♦ jag skrev också rent lite svenska om shakespeare och skrev ut ett extra till sara som hon ska få i morgon.
♦ jag plockade också undan i mitt rum och hängde in kläder och la fram kläder till i morgon, samt packade väskan.
♦ jag hoppade sedan in i duschen ochfixade sedan iordning mig innan jag käkade lunch.
♦15.30 är det sjukgymnasten som gäller och sedan ska vi åka och köpa en spegel till klipprummet och sedan ska vi nog övningsköra lite. ska förmodligen ha körlektion snarast framöver.
♦17.00 är det första träningen med "mina nya barn" födda 99-00. det blir ingen träning för min del även om sjukgymnasten säga att jag får. kommer ju säkerligen få ligga i sträckmaskinen och då kommer jag vara öm:/


P U S S '

on and on.

idag är jag alltså hemma för att jag bara har svenska och mentorsrådoch jag vet vad vi ska göra i svenskan och jag gör det hemma. klappat och klart, tack. jag har nu skrivit rent lite av svenskan för jag skriver så illa så man ser inte vad det står, så ska sara få en också eftersom vi gjorde tillsammans.

har också skrivit ut bilderna till loggboken i projektet och ska snart klistra in och skriva logg till. sen ska jag plocka undan i mitt rum innan jag hoppar in i duschen.

15.30 är det sjukgymnasten.
17.00 är det barnens träning


P U S S '


ett breakdown som är bortblåst imorgon.

jag sitter här och gråter, trevligt va? jag har pms och jag har aldrig varit så sårbar någon gång som nu. usch jag kan gråta för precis allt. att ingenting går som jag vill, fast det gör det ändå. allt är som en berg och dalbana och i ena stunden är jag glad, positiv och ambitiös och i andra stunden vill jag bara lägga mig ner, gråta en skvätt och somna och inte vakna på ett bra tag.

alla bara kräver saker av en, frågar dumma frågor, frågar frågor, kräver. kan folk inte bara lämna mig i fred, jag har pms okej? det är inte så jävla roligt alltid. jag blir så arg och irriterad på mig själv för att, jag vet inte varför egentligen. jag blir arg på allt. på att jag inte kan träna ordentligt och på min rygg, på att jag käkar massa som man inte kan göra när man inte tränar trots en jävligt bra ämnesomsättning, allt. kan inte folk bara sluta kräva att jag ska göra saker, att jag ska göra det och det, lära den det, visa henne det, han det, fixa det och fixa det. jag är trött, och har pms.

jag vill inte ligga i den där jävla sträckmaskinen i morgon, jag vill inte.

en salig blandning.

igår drog jag, lotta, rebecca och lisa till eskilstuna för att få pli på mixfriståendet till göteborg om en månad. jag skulle ta det lugnt med tanke på att jag egentligen inte får träna. ni kan ju gissa hur det gick. jag tar det aldrig lugnt, hur tar man det lugnt i ett fristående liksom? särskilt när andra kollar på en för att försöka göra likadant. nåväl, jag satte mig ner de sista gångerna i alla fall, något positivt.  sträckte mig också i låret, eller nästan i ljumsken, eller i låret, där bak, usch. har fortfarande ont, så blir det när man inte värmer upp. ack. slut på klagandet.

dagen börjar med svenska sen drar jag, sara och philip upp till´frisör och på gesällschemat står det vågfön och permanent.  vid kvart överfyra ska jag infinna mig på kristinaskolan för kör. den slutar kvart i sex och jag kommer inte komma hem förrän vid 7. pust, men i morgon tar jag ledigt. (maha) har bara svenska och mentorsråd så det skippar jag, de är jag värd;) btw, jag ska till sjuk´gymnasten imorgon 15.30, och så börjar all gympa imorgon, ska ha barnen för första gången då. små, små små, 99-00, smått.

P U S S '
nån mer än jag som inte gillar brolle? alla i denna vida värld verkar tycka han är snygg och helt underbar, usch.

girl meets cowboy

jag är nu inne på det tredje avsnittet av girl meets cowboy och det är så fruktansvärt dåligt så jag bara inte kan sluta titta. det handlar om 4 storstadstjejer som tävlar om en cowboy. de åker ut på landet i sina högklackade skor och korta kjolar och tror att de ska finna kärleken. tro nu inte att det handlar om en sommar eller så som de spenderar med denne cowboy, oh no, efter två dagar åker 2 tjejer ut och sen är det två dagar kvar till finalen, vilket förhållande det kommer bli i slutet, you get it right? jag tror jag redan nu ska börja kolla upp amerikanskt visum och flytta dit och sedan skicka in mig själv till det där.

åhjag avundas den vinnande tjejen, men nej, vad händer nu, oj, hon hade visst pojkvän där hemma, busted. oj gud vilken besvikelse för alla parter, jag menar, de kände ju varandra såå bra!?


apdejt.

det vankas övningskörning idag, så ni som bor i närheten av kragstalund i stokholm bör hålla er inne, jag menar det.

ikväll ska jag och nicke käka inne i stan innan bion börjar. jag vill ha pizza hut men vi får se vad våra magar skriker efter. jag vill ju dock inte bli för mätt då popcorn och cola måste kunna slinka ner till arn 2.

ja det var inte intressantare än så.
P U S S '

arn.

imorgon ska jag och niklas gå på bio inne i stan. jag har valt platser och jag har bestämt att vi ska käka smörpopcorn och dricka ur stora feta colamuggar, sådeså!

hej då, P U S S '

ja.

i all min bitterhet och depression gick jag och köpte
ett par vita converseskor för 600 pengar,
sånt får man unna sig.

bitter, kanske ledsen.

jag får inte träna. jag satte därför på mig tighta cheap monday-jeans och vandrade ner till träningen för att jag inte skulle kunna utöva de rörelser min rygg inte klarar av. jag kan väl säga att det visst går att utföra dessa rörelser, med cheap monday-jeans på, tyvärr. detta resulterar i att jag har väldigt ont i ryggen vilket gör mig lite sådär smått lagom deprimerad. söker ett bättre ord för känslan... bitter... nja jag vet inte. ledsen kanske, det kanske ledsen jag är. det resulterar i att jag unnar mig massa saker som man inte ska unna sig då man inte tränar regelbundet. jag har inte tränat sen den 19 augusti, vet ni hur sjukt länge det är för mig. nej nu ska jag sluta analysera för snart kommer tårarna...


shopidictförbundet.

precis som abraham och guden jahve bildade ett förbund (1:a förbundet) så har jag och philip bildat ett förbund. shopidictförbundet. och precis som abraham och jahve hade ett tecken/symbol i form av omskärelsen, så har jag och philip införskaffat en symbol men dock är alla små detaljer inte riktigt klara ännu. vi har dock redan plottrat ihop 2 viktiga regler än så länge, fler kommer säkerligen tillkomma och vi kommer att skriva ner dessa på toarullar istället för torahrullarna. (vi har inte råd med något finare eftersom alla pengar ska gå åt till kläder och diverse liknande ting)

regel 1
att minst köpa 1 plagg i veckan

regel 2
att alla pengar man tjänar (av den fina färgen, säger inte vilken) ska dessa gå till kläder och dylikt.
det är också okej att spendera dem på godis, grönsaker, dip och chips.

regel 3 (ny för stunden)
det är helt okej att shoppa i tragiska och deppiga tillstånd eftersom det får humöret upp på topp igen.memoarer från singular till plural.

på förfrågan från mr. x ska jag nu skriva om ett hett ämne, relationer.

jag själv har inte så stor erfarenhet av relationer utan de förhållanden jag har haft har ungefär lyckats hålla i 3 veckor, och då jag helst av allt bara vill krypa ner i min säng och glömma att jag är tillsammans med någon, att jag har någon jag måste träffa, måste ringa. mitt längsta förhållande varade i sisodär 7 månader eller något och var med alexander rüdén, och vi gick i 3:an... tragiskt.

nåväl, förhållanden. vad går de ut på? bekräftelse? en vän? en nära vän? ... en för nära vän? ...förhållanden får människor att glömma bort vänner, de som man inte har en sexuell relation med? hallå, vi finns? föhållanden får mig att känna mig instängd. allt är så bra under förälskelsen men när man väl "bestämmer" sig för att gå vidare till fas 2, "vara-kära-i-varandra-i-ett-förhållande" hittar man alla brister, blir irriterad, blir osams om småsaker, blir osams om stora saker... kan man inte bara vara förälskade i varandra?

som ni märker är detta skrivet av en singular! ni med partner förstår er inte på detta, såhär tänker ni:
"men ni kommer hitta någon som ni kommer känna er förälskade i hela tiden, med tiden."
men ha ha, fattar väl jag också, men konstigt nog hittar ni flera stycken eftersom ni byter stup i kvarten också, och alla verkar det funka med och vara så underbart med i några månader, sen byter ni.

egentligen, när jag tänker efter, är jag en stark person som inte slänger mig in i förhållanden som håller i två-tre månader och sedan går vidare till nästan. jag är mer... tragisk... ännu mer singular. fast jag trivs singular. så länge jag är singular trivs jag som singular, när jag väl hittar den där "det-klickar-killen" kommer jag älska att vara plural.

men än så länge är jag singular, och mr. x just nu lika så. så vi ska leva loppan med våra singulara liv, och tillsammans är vi plural, vare sig vi har en sexuell relation eller inte. (jag kan garantera att så icke är fallet)


btw.

btw, jag kan garantera att jag kommer bli sjuk snart eftersom alla i min omgivning är sjuka. jag vill inte bli sjuk så kan ni för guds skull vara hemma. såklart kommer sjukdomen bryta ut lagom till imorgon kväll, jag menar, då är det ju helg?


en vanlig uppdatering.

igår var det kundpass på frisör och jag klippte och slingade en dam vid namn siv. sivan va trevlig. det första hon sa var att hon ville ha de som hon hade de nu, stylingen alltså. ja ni skulle sett... typ ingen bena, lite bak, lite fram, lite kors och lite tvärst. jaha tänkte jag men jag körde igång och se på fan hon blev så nöjd så nu har jag fått mig en stamkund, som hon uttryckte sig. men tro inte att jag stylade till den där vindruffsen, oh nej! ;)

igår kväll va jag, mamma och stefan på lager 157, jag handlade för 405 pengar ;D för det fick jag 2 sjalar, en kjol, ett baslinne, en baströja och ett par thigths, bra va? vi stannade i flen (haha) och käkade på kungsvägskiosken och jag tog en hamburgare, den va god.

nu är jag trött, väldigt trött. turen är att det är torsdag vilket betyder att det snart är fredag vilket betyder att det snart är helg. hoppas det blir mycket att stå i på praktiken också, annars går det så långsamt. måste dock sluta vid 16.30 eftersom tåget till pappelipappsen går 16.48. på lördag ska jag och niklas övningsköra och sen fira pappa. någongång däremellan ska jag och niklas gå på arn 2, det ska bli roligt för den första var ju bra. jag ser fram emot smöriga popcorn, yum!

nej nu har vi religion och det är ju bara så roligt klockan 8 på morgonen...
P U S S '

inte en vanlig skoldag.

den 2:a september 2008 var vår klass enig, för första gången. inget protersterande, inga dumma frågor, inget gap, inget skrik. bara: det låter jättebra. är det inte otroligt? det saken gällde var vart vår "klassresa" ska gå. det lutar nu som att det blir en visit till stockholm där vi ska vara i en ny studio där swarzkopf lär oss nya färg och klipptekniker och vi får prova att utföra det på modeller. sedan lutar det åt övernattning eller liknande någonstans. min klass är också så snäll så de väntar tills jag fyller 18, snällt va?

idag har jag berättat för skolsyrran att jag inte druckigt cola hemma sen i juni förra året. hon tog fram min lilla journal och skrev det, duktigt duktigt, hon var stolt över mig, det hörde jag... jag var nog mest stolt dock^^

nu ska jag klippa mamma och sedan göra en sallad till i morgon då det är heldag på vrinnevi. lata som vi är pallar vi inte att vandra ner till kungsgård för en matförgifningsvarnad lunch, OH NO!

P U S S '

när jag bara rullar fram.

jag får inte träna eftersom min rygg in pallar det.
jag är ensamt barn hemma eftersom josefin flyttat, my ska till england och pw är hos gun.
av detta blir man lite smått deprimerad.
när man blir deprimerad äter man.
när man äter och inte tränar blir man tjock.
men inte jag inte, jag litar på min äo.
om den skulle svika mig så vet ni varför jag snart börjar rulla fram.


part.

part one - sjukgymnasten
besöker började med att jag fick ligga på värmedyna vilket var väldigt skönt. jag trodde då att jag skulle slippa sträckbänken" men nehedå, fastspänd blev jag och när han hade gått och sagt att jag skulle ligga i 12-13 minuter grät jag en skvätt av smärta och obehag, fast det vet han inte om, värsta lipsillen^^.

part two - jobb
lotta kom över för att snygga till utväxten och få en lugg eftersom hon ska på middag med kungen, man måste ju vara tjusig då såklart. det blev lyckat och vi fick också ett datum inbokat för vilstavisit för att träna mixfristående. dock måste jag ta det lugnt för jag får ännu inte träna.

part three - övningskörning
jag, malin och stefan åkte bort molt bilbesiktningen och övningskörde. mina skillade kunskaper i start-i-backe höll i sig och jag körde till och med i 3:an idag. framsteg^^. jag lärde mig också motorbroms vilket var lite komplicerat i början, haha men det gick bra sedan. malin har idag utfört sin första parkering. haha, vi var nära att fotografera tillfället då det skulle sett roligt ut i albumet. 1/3 av bilen innanför linjerna, bra jobbat mallaball, love you for it ;)

part four - kvällsaktiviteter
nu ska jag gå och duscha så snabbt jag kan, sen ska jag lägga fram kläder och sedan poppa popcorn eftersom det var slut igår. jag ska sedan spendera tid framför tv:n eller en film, för ser ni bussen går inte förrän 9 imorgon och jag får skjuts av my som ändå ska skjutsa malin, så jag blir hämtad 08.45 vilket betyderf att jag bara behöver gå upp strax innan 8. detta kommer äskert ändå betyda att jag somnar halvtio ändå, jag har blivit så kvällstrött x)

P U S S '


pluggishäst.

jag och amanda skämde bort oss själva med chicken kebab efter dagens enda lektion ( i allafall för min del) vad gör man när klockan är 11 och bussen går 12? precis, käkar en trea med pomme på chicken med vid&röd sås?

nu är jag hemma och funderar på att göra läxan i företagsekonomin som ska vara inne på torsdag. lutar åt det. sen ska jag plocka fram blondering och andra nödvändigheter tills lotta kommer och ska bli slingad.

typ 14.10 cyklar jag till sjukgymnasten. är ganska nervös. jag vill inte ligga i den där sträckapparaten. det gör ont och är obehagligt och man blir helt öm efteråt. men men, jag får inte glömma att fråga om träning och ifall vi ska röntga.. kommer ju garanterat glömma.

nej nu måste jag plugga, P U S S '

RSS 2.0