fredag hela veckan.

Ikväll blir det plankstek och diverse onyttigheter framför idol. Jag ska hoppa i myskläderna och hjälpa mamma med maten. Mys ska här bli! 

Imorgon är det tidigt uppstigning som gäller. Klockan 8.15 ska jag infinna mig i Duveholmshallen. Då blir jag förträningsspeaker och under eftermiddagen är jag tävlingsspeaker. Däni!

puss!

åter random.

Det gick bra att övningsköra men det var lite läskigt med alla vägarbeten och regnet. Men det gick bra i alla fall. Jag fick backa runt ett gathörn helt random sådär. Har ju aldrig gjort det eftersom jag bara har haft 2 lektioner men runt kom jag ju i alla fall.

Nu väntar jag på att Lotta ska komma hit. Hon ska bli klippt. Folk verkar tycka att jag ska klippa av en rejäl bit på hennes slitna hår men jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska "slinta" än. ^^ Jag vill ju trots allt ha nöjda kunder;D


puss!

jag är på väg.

Hallå! Nu ska jag snart övningsköra till Flen så ni som beifnner er där emellan råder jag att stanna inne. Jag ska klippa farmor och så ska vi få lunch där. Fredagen är annars oplanerad. Ska ligga lågt eftersom det är tävling i morgon. Inte för mig dock men jag ska vara speaker så det är bäst att ha en röst som fungerar.

Nåväl, nu är det gasen i botten som gäller.

puss!

vad cool jag är. inte.
elins bågar, sött. maha.

mmm.

Idag blev det tre klippningar och min belöning blev thai på hot basilika med min Elin. Vi tog våran bil ner så hon fick prova på den roliga ratten och jag tror det uppfyllde hennes förväntningar. Under eftermiddagen myste vi bara här hemma med bullar, isvatten och tv. En helskön lovdag kan man säga. Den avslutades med träning med de små liven som vi tillsammans nu har tränat i ett par månader och det börjar arta sig. Vi snackar utveckling.

Det var sista träningen innan tävlingen för vår del och den gick som alla andra sista träningar innan tävling. Käpp rätt åt helvete. Nej då, jag kanske överdriver men det jag vill få fram är att vi alltid är sega och opepp innan tävling men på tävlingsdagen verkar det arta sig ändå. Hoppas den traditionen håller i sig, vi har ett guld att försvara i trampett. Tar vi hem det på söndag får vi behålla vandringspokalen eftersom vi då vunnit 3 år i rad. Vi kommer ju garanterat gå och vinna tumbling i stället, bara för att liksom.

Nej nu börjar jag bli trött, låt mig bjuda mig själv på lite mer mmm... i livet. Hej sockerkick!


cut it.

Nu ska jag provklippa min gesällmodell för momentet fridam och jag hoppas verkligen att idén jaghar funkar för annars havererar hela min plan. Om någon därute som annars skulle kunna tänka sig att klippa lugg och nåt annat kreativt och ska kunna vara tillgänglig i Norrköping den 13 eller 14 maj kan snarast höra av sig för då skulle allt bli så mycket lättare men annars får jag väl lösa det på annat sätt.

Vid 11 kommer Elin och då ska hon också få sig en klippning och den är behövlig. Eventuellt ska mamma Annelie också piffas till. Sånt som märks.

puss!

man ler lite.

Nu ska jag göra mig iordning lite, (dvs rätta till kjolen) innan mamma och jag åker ner till biografen för att se high school musical 3, och kom ihåg, det är kult. Nåväl, jag kan ju skylla på att jag gör det för popcornens skull.

Avvikelse - Jag kom ihåg en gång när jag var liten då jag ville ha någonting och mamma sa nej. Då sa jag att om jag fick det skulle jag lova att alltid sova direkt när hon sa till och jag lovade att ligga på rygg...? Vafan, spelar det någon roll eller? Ja, ibland känner jag mig lite som Maxine på träningen, så sött! ("En gång trängde sig en förra året, BUÄÄÄÄÄ:'O) Håhåjaja.

puss!

dagens buffé.

Dagen bjöd på:
Kjol - MQ
Vit topp - Cubus
Stövlar - Åkes skor
Kappa - Vila
Väska - Åhlens
Klocka - Ur&Penn
Strumpbyxor - Åhléns

buller och bång.

Jag klippte alltså Jessica och det gick jättebra och vi blev supernöjda båda två men vi tycker nog att hon bör färga håret eftersom nacken är så kort och hennes slingor därmed syns så om ni ser henne är har hon inte kala fläckar i bakhuvudet, hon är bara en sexig leopard^^

Bullbak sattes igång och Jessica som aldrig förut bakat bullar fick lära sig av proffset själv och hon är nu berikad med kunskap om bullar och bak. Hon är en riktig klippa på att baka ut degen, skruva ihop dom och röra ihop blanding. Hon har också vissa kunskaper i diskning... av diskborste.
puss!those happy days.

1000 svenska riksdaler kommer inom en snar framtid infinna sig på mitt konto. Såklart kommer varsin tusenlapp också slinka in hos resterande i frisörteamet. Varför? För att vi va så fierce på bröllopsmässan. Man bugar och bockar.

Jag har nu starta ett dagsprojekt vilket är bullbakning och just i detta nu står bullarna och jäser. Inom kort plingar Jessica på och då blir det klippning.

Ikväll ska mamma och jag gå på high school musical 3, jag skyller ifrån mig på att det är kult. Filmerna är jättetöntiga och totalt överperfekta men jag menar det kan vara skönt att se en förutsägbar film. Musiken är ju också dötöntig men ändå nynnar man på dom. Ack.. Jag kommer få höra detta i årtionden. Hoppas de inte blir något bildbevis som mina framtida barn ska behöva skämmas över, ack då jag ber om guds förlåtelse.

Imorgon ska jag provklippa min modell till gesällmomentet fri dam och sen klippa Elin och eventuellt Annelie. Ska spendera dagen med Elin innan träningen börjar så det ska bli mys.

På fredag ska jag övningsköra till Flen. Jag är säkerligen inte redo för denna slags övningskörning eftersom jag endast haft 2 körlektioner men man kan väl säga att jag med våran Citroën C4 är en naturbegåvning *host*. Eftersom jag ändå inte kan träna på grundgas på vår bil eftersom den inte ens behöver någon grundgas och därför bara hoppar om jag försöker kan det vara bättre att träna på att bara känna sig bekväm i bilen, dvs. köra till Flen. Nåväl, i Flen ska jag klippa farmor och sen bjuder hon på lunch, farmors mat brukar alltid vara god så det ser man fram emot.

puss!

checkpoint.

Är man bäst eller? Ja! Jag är klar med svenskan, och jag är så glad över det. Förlåt Philip, jag vill inte påminna dig mer om att du faktiskt har massor att göra men jag är så glad och nu har jag inget kvar att göra på lovet i läxväg!

Nu ska jag ge mig själv en belöning. Jag ska plocka undan i mitt rum. Ja jag sa ju att jag hellre skulla göra det än göra läxor så nu får jag stå mitt kast. Lunch kanske blir lite Al dente makaroner?


puss!

äkta så äkta.

Idag är det onsdag för er som förglömt det. Idag har jag inte så mycket planerat vilket är väldigt skönt. Jag ska kanske försöka plocka undan i mitt rum och sen göra arbetet i svenskan som jag dock inte alls känner för. Jag känner liksom mer för att plocka undan i rummet än att göra svenskan, då är det illa. 

It may sound silly but I'm serious, It may sound stupid but it's obvious.
Serious you and me always forever and obvious 'cause we're loving eachother, and now.

Nej, här blir det inga barn gjorda.
puss!

psycho.

Såklart som fan att jag får 61/70 på teoriprovet när nätverket är ur funktion och man inte kan logga in utan får köra på en grundinlogg? Såklart som fan. Det kommer ju garanterat inte gå lika bra nästa gång eftersom jag är ett praktexempel på en ytinlärd liten flicka. Nåväl...

Det är tävling i helgen så nu tränas det på tävlingsvarv på träningen. Idag var det en bra träning för vårt lag plockade varken fram eller bort, det gjorde ett annat lag. Man tackar för det för döskönt var det. Vi tränar inför Valfrid också, en tävling som också avgörs på söndag där man ska dansa eller på något sätt showa så vi ska köra vårat nya fristående och klä ut oss till psychon. Svartklädda, touperat hår, vita i ansiktet och såklart lite blod också. Vi ska släpa varandra in och i slutet faller jag ihop när de andra kör slutposen. Kom och kolla, det kan bli läckert!

Nu har jag lagt upp min nyaste låten "Valentine's day" och min version av "Imagine" på myspace (här!). Lite nytt kan ju alltid piffa upp tillvaron... eller nåt.  

puss!

friståendeförträning i umeå <3


sjögrens.

Nu ska jag fixa mig och sen käka innan jag ska ner till Sjögrens och plugga trafikteori med Jonna. Sen blir det träning.


bröllopsmässan.

Här kommer bilder från min kamera men det kommer komma fler från Tinas och Saras kamera.
Jag saknar bilder från Tinas uppsättningar plus biler från visningen när alla har bröllopsklänningar på sig.


1.2.
3. 4.
1. Julia, gjord av Sara.
2. Jag trixar med Cecilia.
3. Cecilia, gjord av mig.
4. Therese, gjord av Philip.
5.6.
7.8.
5. Anna, gjord av mig.
6. Anna, gjord av mig.
7. Hedvig, gjord av mig.
8. Hedvig, gjord av mig.

9.10.
11.12.
9. Viktoria, gjord av Philip.
10. Viktoria, gjord av Philip.
11. Tessan, gjord av Philip.
Tessan, gjord av Philip.

13.14.
15.16.
13. Hedvig dag 2, gjord av mig.
14. Carro, gjord av Sara.
15. Cecilia dag 2, gjord av mig.
16. Cecilia dag 2, gjord av mig.

17.18.
19.20.
17. Julia dag 2, gjord av mig.
18. Julia dag 2, gjord av mig.
19. Miniplattång.
20. Philip och Tina jobbar.

puss!

gesällfenomenet.

Jag kan prata hur länge som helst om gesällens dåliga regler och de sjuka momenten och så vidare. Jag är så arg på allt och det bottnar i nervositet. Jag förstår bara inte hur de tänker. Allt runt omkring oss förnyas men inte gesällen inte. Där står man och gör det man alltid har gjort. Och inte nog med det så är reglerna olika beroende på vilken stad man gör det i. Domarna är olika hårda också. Men även fast de är hårdast i Norrköping vill man ju inte göra någon annanstans eftersom man känner sig hemma och hittar där.

Jag blir bara så trött på att alla verkar vilja sätta dit oss. Varför kan man inte få reda på vilket av de tre färgmomenten man ska göra så det verkligen handlar om kunskap och inte ifråga om man hittat ett modell? Och varför får man inte reda på vilket av de tre permanentmomenten det blir så man inte står där några dagar innan lilla gesällen och aldrig rullat på otraditionella spolar eftersom man haft fullt upp att bli riktigt bra på traditionell? Man utför ju sedan aldrig en permanent som man inte kan? Jag förstår bara inte varför allt ska gå ut på att sätta dit oss?

Tro nu inte heller att om man råkar få en liten markering i nacken på finish, eller att färgen är lite annorlunde utifrån önskemålet, då är det inte bara ett litet minus? Nej nej, då är det inte bedömningsbart? Det låter ju logiskt? Jo för om man färgar en kund och färgen inte blir exakt som man föreskrivit så tycker ju kunden att det är tabu och kommer aldrig kommer tillbaka mer? Nej precis, det är ju inte så att man pratar med kunden och kommer fram till att det blev riktigt snyggt ändå? Nej nej, är är det ingenting som är bedömningsbart helt plötsligt.

I en rättegång friar man hellre än fäller, på en gesäll fäller man hellre än friar...puttinuttig.

Okej, ett stort tack till Rebecca som slitit med mina kräsna krav och obestämda ideér, tack för en jättefin design!

Som ni ser har jag lämnat det gråa men jag vill dock poängtera att detta inte betyder att min favoritfärg inte längre är grå, åhnej! Jag kände bara att eftersom alla inte känner samma kärlek till den färgen kan den lätt uppfattas lite nedstämd. Dock är jag helt emot detta men men. Jag känner nu att jag mår bra och behöver därför en färg som speglar min personlighet^^ Därmed denna... aprikos... orangeliknande färgen. Nåväl, den är sådär lagom puttinuttig.

Förresten kände jag att bilder på mig från maj och juni känns sådär lagom uppdaterade, enjoy!

puss.

ett måste.

www.myspace.com/idaplantin

Rebecca gör om min bloggdesign nu och tro det eller ej men den är inte grå!?^^

models and stylists.

Jag och Philip och några av de tuffa modellerna från visningen idag!


jag vill ha julia, julia nu, julia ska ut nu.

Dagen började med att klockan ringde 3.15 och Tina hämtade oss 04.20. Vi drog direkt till salongen och modellerna kom på löpande band från 5 och framåt. Vi va så jävla grymma, så jäkla snygga frisyrer och ingen var den andra lik. Vi tog oss sedan till värmekyrkan där allt skulle vara och det såg inte ut som en kyrka kan jag säga. En stoooor lokal med högt i tak och modellerna gick på catwalken och det var så bra. Under andra visningen var jag backstage och hjälpte till med diverse hårnålar, spray, slöjor och tiaror. Alltså ord kan inte beskriva hur dagen har varit, jag kan bara säga ett ord, fierce!

Imorgon är det dags igen och då blir sovmorgon kan man säga. Tina hämtar oss 05.50 och då ska vi göra allt ännu bättre. Fierce!

P U S S '
/ En sjuhelvetes glad Ida


p.s bilder kommer under nästa vecka, håll ut!

fredagshysteri.

© Morgonen bjöd på frukost på Sultans med Elin och det var dömysigt. Hon hjälpte mig med företagsekonomin också, det  gick väl sisodär. Det hela gick kanske till mesta dels ut på att jag försökte få henne att förstå hur jädrans dålig lärar'n är, men men^^

© Efter frukosten gick jag till friskis och tränade. Körde inte fullt ut men det gick väl okej för att inte ha varit på gymmet sen 15 augusti.

© Efter träningen blev det till att klippa mormor kort, ja för ser ni hon hade helt plötsligt gått och blivigt modig. Hon fick inte se sig i spegeln heller så när jag både klippt den blonda kalufsen och färgat henne chokladigt brun, så fick hon en chock när hon såg sig i spegeln. Nej jag skojar inte, hon lät jätterolig. Men fint blev det, måste jag medge.

© Det blev övningskörning till nya Coop där godishysterin var ett faktum, alltså? Ack... Jag kände för att liksom göra något radikalt i all denna hysteri, typ slänga upp en skopa godis i luften och skrika terrorattack och sen slänga mig ner på golvet bakom en vagn och hålla för öronen, bara för att liksom... Nåväl. Sen övningskörde jag hem och är nu hemma. Jag ska snart packa färdigt och sedan hoppa in i duschen för att sedan ta det toklugnt. Jag har varit jättetrött hela dagen och förstår inte alls hur jag ska orka upp halvfyra imorgon bitti, sinnessjukt. Jag får nog sova en stund innan maten.

P U S S '

fridag.

Vem va fierce igår på solosången då? Höhö, jag!
Tyckte dock lite synd om Mårten som suttit och väntat och sen hans det inte med, ack.

Nu är det dags för fredagsaktiviteter.
Det blir frukost på sultans med Elin.
Sen blir det gym på friskis.
Sen ska mormor färgas & klippas.


Sveriges största bröllopsmässa i helgen, och jag, Philip, Tina och Sara ska vara frisörer. Galet!
(Igår inhandlade vi produkter och material på montlé för... 4000 kronor. maha, It felt good!)

Nej, nu ska jag träffa Elin.

P U S S '


kul.

Kul att jag slutar 14 idag och inte har soloträning förrän 17.40. Kul att jag sedan slutar kl 19 och tåget går 20.30?
Kul att vi i helgen måste gå upp 3.20!!! Behöver man ens gå och lägga sig?

Jag tackar gudarna för lov nästa vecka.
/ Gäsp


fett hårt.

Dagen började på Arbets museét där vi ska ha vårat projekt med kultur & stilhistoria och bild & form. 

Efter den långa långa lunchen blev det frisörteknik och Monkan kände för clips & curler-teknik i teori och praktik. Tur att hon glömde bort det lilla rackarns provet som skulle infinna sig. Det blev dock till att rulla halvcirkel i luggen vilket är ungefär bland det fulaste man kan ha, blä.Jag och Tina fick ta en kund också mitt i hej kom och hjälp mig men det blev bra.

När vi slutade 16.30 hade vi som ska vara med på bröllopsmässan möte om helgen och planerade allt från frisyrer till produkter och matrial som ska inhandlas och transporteras. Pust, helgen kommer bli tung men fiiieerce! Det är jag, Tina, Philip och Sara som ska stå för håret på visningarna som modellerna ska gå under mässan. Det är 14 modeller och de ska vara klara klockan 10 på morgonen då sista genrepet är. Vi ska börja klockan 5 på morgonen, båda dagarna!

Jag har nu skrivit klart lördagens och söndagens schema både för frisörer och modeller så nu är jag värd en dusch och sedan en fet popcornskål och ett fett stort glas vatten framför ett fett bra tv-program.
P U S S '

givande ledighet.

Jag är färdig med arbetet om örtbaserade produkter.
Jag har bokat två körlektioner med Andreas.
Jag håller på att plocka undan i mitt rum.
Jag tränar på solosångerna Dancing Queen och Waterloo.
Jag ska försöka skriva arbetet i svenskan sen.
Jag ska hoppa in i duschen snart.

Att vara ledig en tisdag är mycket givande.
P U S S '

uträttning.

- Under dagen har vi fixat det mesta till bröllopsmässan i helgen och har uppgjort schema till alla modellerna och vi måste infinna oss klockan 5 på morgonen båda dagarna. Tacka gudarna för det är lov nästa vecka.

- Jag har också pratat med Jessica som nu ska vara min modell på klassisk dam+ uppbyggnadsfön på gesällen och om det blir ljusarefärgning ska hon vara det med. En sten som lättade från axlarna där ja, tack.

- Jag har ordnat upp så min morgondag är ledig så jag endast behöver lösa svenskarbetet om Upplysningen om Jonathan Swift men det kan också göras på höstlovet, dock vore det skönt att ha det ur vägen, men tacka gudarna för tisdagsledighet.

- Jag har pratat med min saknade vän Elin och vi har bestämt en fika/frukost på fredagmorgon då vi ska vara sådär lagom vuxna som i Denise Rudbergs böcker där de äter frukost och sen går och tränar. Elin ska dock till skolan men jag tänkte var duktigt att "komma igång" med gymmandet så mycket jag hinner nu. Det är ju inte direkt så att jag har luckor precis men nu är det ju lov också så något ska man väl uträtta.

- Jag ska nu tvätta bort sminket, hoppa i myskläder, äta middag och sen åka till Eskilstuna och hämta min syster som är där och spela in 3 låtar med bandet som spelade på "Svensktoppen nästa"-tävlingen i somras.

/ Ida Plantin

one word.

Nu ska jag snart ta 9-tåget till Norrköping för att direkt ta mig upp till frisör för att där träna och få inspiration till helgen då det är Bröllopsmässa. Jag, Philip, Sara och Tina ska nämligen fixa bröllops&fest-frisyrer på 14 modeller innan klockan 11 på morgonen både lördag och söndag och vi ska förmodligen få fram våra verk på Philips salong. Klockan 11 ska modellerna till en kyrka där mässan är och där är det visning, fierce! Bröllopsmässan sammarbetar med en frisörsalong, två fotografer, något konditori som gör bröllopstårtor, face stockholm och såklart vi 4, maha!

sometimes, it's all you need to say, fierce!

magic.

Idag körde jag enda från Kragstalund till Mörby. Det var motorväg till på köpet också, och jag tittade inte på växelspaken en enda gång. Inget motorstopp heller, det här går ju kalas. Sen ska man tillbaka till körskolan och deras dåliga bilar och då kommer det gå lika piss igen, men jag menar?

Nu ska jag åka till hallen och träna killar, det här ser mörkt ut.
Sen blir det fristående träning från 18.30-20.00, yey!


P U S S '


helg.

Idag har jag spenderat tid i Täby tillsammans med pappa. Jag hittade en väska, plånbok, jeans, kjol och 2 toppar. Kalas, nu är jag fit for fight igen.

Det har blivit 3-rättersmiddag och snart är det stjärnor på is. Poker är igång för tillfället och jag ligger illa till, jag är dålig.

Nej, nu ska jag kila och göra all-in.

stop and stare.

Nu är jag hemma hos pappa i Stockholm. Pappa har köpt smörpopcorn till mig vilket jag såklart tackar för. Ikväll ska vi käka på en resturang här i lilla Kragstalund och så blir det lite idol och mys. Tror vi ska ha en wii-bowlingturnering sen också^^

Imorgon vet jag inte riktigt planerna men jag blev ruskigt sugen på att shoppa. Jag har inte varit det pål änge men nu slog det till som en rak höger. Får se om mina drömmar slår in, jag menar, en ny klänning är alltid ba att ha,en ny väska är underbart, ett par stövlar skulle sitta fint, en halsduk kanske?

Nej nu ska jag hitta på något vettigare, kanske gå och brottas med Niklas, han har blivit på tok för dryg på senaste tiden. Uppläxning !

P U S S 'en lätt uppdatering.

Idag bär det av till frisör för att träna gesäll. Det blir curler och clips idag om jag inte impulsivt nog kommer börja jobba med bröllopsmäss-projektet. Jag berättar mer om det sen men det kommer bli så grymt.

Vid 12 åker jag till Stockholm och träffar min mamma och syster där vi ska gå och käka lunch! På Jensens, så fruktansvärt gott. Sen ska vi vidare (jag och syster) till min pappa. Där blir det mys hela helgen men diverse aktiviteter.

På söndag kommer jag hem och Lotta & Zandra lurade dit mig på att träna killarna på söndag... Hm, kan bli intressant. Nej nej, det är inte småpojkar, vissa är äldre än mig och vissa är några år yngre, som sagt, intressant.

Nej, adjöss!
/ IDUS

abba-show.

Okej, jag har fått mail om solosångerna.
Det verkar ha gått ganska bra.
Jag ska sjunga på två låtar tillsammans med en kille på varje.
Det är väl lite gulligt.
Dancing Queen och Waterloo ska jag bjuda på tillsammans med Ibbe respektiva Mårten.
Det låter ju lysande.
Är jätteglad över att det blev två låtar.
Det här ska bli kul.
Yey!


Som sagt, religion skulle här pluggas. Varför är man som minst intresserad när man måste?
/ Idaaa!

mysonsdag.

När jag kom till stan igen hade mamma köpt thaimat till mig från hot basilika och den smakade som vanligt underbart. Mitt ryggskydd har kommit också och jag tror fan det blir bra. Först trodde jag inte det passade allt men efter lite trixande så förstod jag hur det skulle vara och det måste ju sitta rätt hårt för att det ska hjälpa. Jag har för big hips asså, det är problemet. Men jag kan inte ha större eftersom min mida är smal. Ack, vilka problem. När mamma kommer hem efter hennes väninnefika så ska hon och jag se på film och poppa popcorn. Vi ska ha onsdagsmys och då blir det fjärde kvällen med popcorn. Tror jag måste äta imorgon också och på fredag, och på lördag och söndag, liksom bara för att se hur mycket jag går upp. Jag kan skylla på att det är ett expriment.
Nej innan mamma kliver in genom dörren igen måste jag hinna duscha och plugga på religionen!

P U S S '

living the life.

Idag blev det curler & clips på teknikpasset på frisör och jag gjorde ett helt huvud med clipslockar och det blev faktiskt riktigt snyggt. Inte direkt modernt men sen när var gesällprovet modernt? Nu vet jag hur man gör vilket jag är glad över. Jag blev idag också väldigt trött på min stamkund som jag inte hade idag. Hon var skittjurig för att hon inte skulle få ha mig som frisör idag. Alltså jag orkar inte med den gulhåriga bitterfittan... Nej men, hon menar bara väl men jag menar... Pust... Sen hjälpte det inte när Granis kommer och besserwissar över förslag på ny firsyr eftersom jag försökt varje gång men min envisa gulhåriga pagefitta vägrar ge med sig. Så står Granis där och predikar för mig om hur hon har lärt sig, talk to the hand snurrade runt i mitt huvud.

En sjukt rolig grej i skolan var när Malin hade snaggat Kjell och skulle smörja in hans huvud med nånting som han brukar ha, men jag och Hanna lurar malin och ger henne glansdroppar som hon börjar smeta in hans huvud med. Alltså gud vad vi garvade, och gud vad Kjells flint blänkte i solljuset. Jag dör ännu av garv. HAHA! Dock fick Frida tvätta Kjells huvud och för all framtid kommer Kjell ha ett öga på oss och dra ner våra betyg i kursen han ska ha med oss i sista perioden, vi bävar för den^^

Typiskt frisör:
- Har ni läst om Islam?
- Ja
- Har ni läst om Muslim också?
- Eh, ja alltså... Islam?
- Nej men Muslim?
... Ack... jag säger då det.

sprudlande energi.

Mitt inlägg om den fulaste människan jag sett har fått både positiva och negatvia resppnser men som jag hoppas ni förstår måste ni ta allt jag säger med en nypa salt, kanske en näve.

Idag på träningen körde vi fristående hela passet och det gick så bra och nu är hela klart, med formationer och allt, och det var så roligt. Det är få gånger jag verkligen uppskattar fristående och idag var en sådan gång. Varför? Jo för att jag inte kunde det! Det låter knäppt men det är så otroligt roligt att lära sig allt, få en utmaningen. Jag har alltid annars kunnat det från början eftersom Lotta börjat lära mig så jag kan lära andra men nu hade jag glömt massor och inte varit med på det sista så varje gång var en utmaning istället för på rutin. Det var så grymt roligt och man blev anfådd, svettig och det sprudlade liksom av energi i kroppen. AAAAAH! Nu längtar jag efter mitt ryggskydd som kanske kan ge mig ett minimaliskt mirakel så jag kan ha samma sprudlande energi på trampett, och... tumbling.. kanske?

Eftersom jag var så duktig ska jag nu göra en hattrick, popcorn & film för tredje kvällen i rad. I'm like so worth it ^^ P U S S ' på det!


u.g.l.y

Jag tror jag har sett världens fulaste människa. Jag vet inte, kanske. På körsången går det en tjej (?) som jag trodde var en kille först. Hon är halvstor (?) och går omkring i sladdriga tights eller tighta mjukisbyxor, har mörkt kort hår, skelar med ena ögat, hennes tunga hänger halvt ute... usch det här låter illa, men det är det. Igår hade hon till på köpet en dreadlock i håret, bara en? Stor fet på ena sidan, fint? Hon är jätteäcklig och kan till på köpet inte sjunga. Hon satt och sjöng "that's not my name" innan vi började. Blä. Hon är i alla jätteful och äcklig och hon är en sån där som man inte vill ska komma nära, det kanske smittar. Det roliga är att hon inte är det där praktexemplet på en ful människa ändå, hon är annorlunda ful. Tänk vad ful hon är om hennes stora självförtroende inte ens kan göra henne snygg. Ack...


mer höst åt folket.


<3

luciakandidater.

Idag var det dags för Katrineholms lucia 2007 att hjälpa till att ta fram 2008-års kandidater och då skulle jag kila iväg tidigare från kören för att hinna med 17.36-tåget. Egentligen började den här "uttagningen" då vi läser folks ansökningar klockan 17 men eftersom mitt hektiska schema inte gick ihop sig skulle jag komma en timma senare. Tror ni inte att helveteståget är försenat och åker från Norrköping 17.56. 17.56!!! Springades och stressad ringer jag sedan Ronny och kommer till slut in på Kuriren och slår mig ner.

Jag vet vilka som är kandidater och jag har lagt in några riktigt goda ord för några av dem. Sådeså!

religionskunskap a.

För att göra mig förtjänt popcorn idag ska jag sträcka mig så långt att jag ska plugga religion. Ja! Jag ser hur ni tappar hakan där bakom skärmen. Så är det i alla fall för vi har prov på torsdag och jag tänkte vara ute i... tid? :)

Så, nu ska jag plugga religion. Sen hur mycket religion det blir är en annan femma. Jag menar, det är ju bara en påse popcorn?

/ mysiga Ida ^^


random lista.

En lista, lite random sådär ;) (HAHA random kommer göra mig sinnessjuk)
Höger- eller vänsterhänt: Vänster.
Humör just nu: Mysig ;)
Är det nåt du absolut inte äter: Jag äter inte blodpudding, blodigt kött.
Kläder just nu: Mysbyxor och grå tee
Musik just nu: Mysig musik=)
Vad sa du senast: Tack för maten
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Inte barock i allafall!
Längd och vikt: 173 cm och dryga 60 kg!
Hur många kuddar sover du med: Olika mellan inga till 3
Favoritväder: Varmt och soligt, lagom fläktande... gärna i Thailand.. x)
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Jag är tråkig, helikopter, pilot och mat!
Spelar du nåt instrument: Kan spela gitarr och lite piano.
Morgon- eller nattmänniska: Dagsmänniska.
Sparare eller slösare: Det beror på vad som ska inhandlas, är det nödvändigheter... sparare^^
Vem är viktigast för dig: Familj och vänner
Bästa film: Jag har sett så många bra sörrni!
Tror på liv på andra planeter: Kanske någon liten termit här och där.
Kommer du ihåg din första kärlek: Haha, jadå!
Har du några homosexuella vänner: Yes, my fierce friend Philip!
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Varför inte?
Hur många barn har du/vill du ha: Sånt som märks ;)
Bio eller promenad: Beroende på humör men bio om det serveras popcorn :D
Snarkar du? Kan hända, men då skyller jag ofta ifrån mig=)
Rädd för insekter? Jovars.
Äckligaste insekten: Sånna som trots mina intensiva rörelser vägrar försvinna.
Bästa bok? Har läst så många braaa.
Vad vill du jobba som? Jag vill först bli frisör, sen frisörlärare:)
Pizza eller hamburgare? Beroende på vad magen kurrar efter!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Stäädat!!
Gungar du på stolen? Naej tror inte det.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej usch och fy.
Hur många syskon har du? Ett riktigt, 3 spöket laban-syskon.
Vad är du mest rädd för? Att dö, att bli levande begravd... ja döden.
Är du rädd för blod? Njaej, det är en rätt fin röd färg.
Saltar du på maten? Nja, men på popcornen :)
Gillar du att sjunga? Ja det kan du hoppa upp och sätta dig på!
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Frisör för att det är så fieeerce!
Anser du att du är stark? HAHA nej!
Brukar du sola? Jovars, när de behövs och jag inte är snål.
Vad gör du om du får hicka? Håller andan och sväljer 5 gånger.
Röker du? Nej, aldrig!
Snusar du? Neheheee du.
Kaffe, te eller inget? Inte de inte, isvatten tack.

Förresten, har beställt ett ryggskydd. Hoppas att de i alla fall kan ge mig ett minimaliskt mirakel så jag kan köra så mycket som möjligt på trampett/tumblingjakten i Katrineholm den 1-2 november(?) och Rikscupen Damer i Örebro den 22-23 november. Mah! Om 2-5 dagar kommer min eventuella räddning!

Nu ska jag poppa popcorn och se en film, lite random sådär?!
P U S S '

ett random silver.

Hemkommen från Göteborg vid 23-tiden igår med en silvermedalj om halsen. Resan har varit grymt rolig och ett högt antal interna skämt har spridit sig. I bilen hade vi det mysigt och lyssnade på mysig musik och sjöng med i alla refresherna. Det BLEV en underbar resa^^ Eftersom bilder säger mer än ord tänkte jag publicera lite bilder, jag menar lite random sådär;)^^ 

 P U S S ' på DET!

fierce.

Morgonen har bestått av duschning, top model 5 avsnitt, föning av håret, plattning av håret, sminkning, packning, frukost... det var väl allt. Jag ska nu gå och platta håret på min tjatande mamma... ack. Jag och min tidspessimistiska (som en duo) ska åka ner på stan och göra ärenden och sen käka lunch innan klockan 13, hinner vi?Vi ska ju skjutsa Malin till 11-tåget också, må vi hinna^^

Det är tävling imorgon i Götebooorg och jag har bara ett ord att säga: fiiiieeeeeerceeee!

Kommer hem imorgon kväll, dä ni!
P U S S '
 


tidspessimist.

Jag är nog Sveriges största tidspessimist. Jag är alltid i tid och nästan alltid för tidigt. Om jag kommer prick på den tiden som är utsatt har jag kämpat för det.

- Jag måste packa till Göteborg men har inte börjat eftersom jag har en kund om 45 minuter och kommer inte hinna.
- Efter kunden är klar ungefär vid 16 hinner jag inte packa eftersom träningen börjar klockan 17 och jag måste hinna byta om.
- Jag känner mig stressad om jag ska börja ta bort nagellacket nu eftersom min kund kommer om 45 minuter, men kanske kommer om 30, man vet ju aldrig, eller?
- Idag när jag skulle till Carros mamma och färga henne gick jag 10.45 för att hinna dit, jag skulle vara där 11, det är 50 meter.
- Varje gång jag kommer hem från skolan och har ungefär 1-2 timmar kvalitétstid hemma innan träningen byter jag alltid om till träningskläder ifall det skulle bli stressigt.
- Jag stressar i mig maten innan träningen om klockan är 16.30 och jag behöver åka 16.45, även fast jag vet att jag kan käka 3 portioner i lugn och ro på en kvart.
- Jag står fullt påklädd med skorna knutna 17.20 omnågon ska hämta mig 17.30, folk ska inte behöva vänta på mig.

Jag är som sagt Sveriges största tidspessimist, men tacka fan för att jag inte är tidsoptimist.


livet är fullt av oro.

Idag ska jag packa inför Göteborgsresan som snarast går av stapeln och sen ska jag hinna uträtta diverse makeovers.

Carros mamma ska bli klippt och slingad. Jag har själv fått bestämma färgerna och jag har valt koppriga och violetta slingor och om jag kommer ihåg ska jag fotografera resultatet så ni får se mitt ambitiösa verk. I eftermiddag kommer Malin som ska få sig en toppklippning.

Jag har nu drömt för andra gången i rad att jag har gjort gesällen. Jag har drömt hela dagen från början till slut, moment för moment, och så får vi ett papper i slutet med hur många moment man klarade. Jag blir mer och mer osäker på mig själv och såklart vaknar jag precis när jag tar emot pappret. Alltså seriöst, jag blir stressad av sånt här. GAAAH!

Nu måste jag fixa mig och packa! Ciao, P U S S '

ambitionen flödar.

Nu har mitt ambitiösa jag laddat upp bilder på bilddagboken. Duktigt. Jag har kommit fram till att det är bättre att tömma kameran ofta med färre bilder än sällan med miljontalsbilder. Det var jobbigt. Jag är värd lite popcorn efter detta slitsamma arbete.

http://idaplantin.bilddagboken.se/p/main.htmlJag, precis just idag, för liksom bara ett par timmar sedan, är det inte fantastiskt vad utvecklingen går framåt i dagens samhälle. Jag är mållös.
P U S S '

so what.

Idag var det egen hårvård i skolan och jag färgade håret mörkbrunt med röda slingor. Hahaha ni skulle må då va? Ohnej jag blekte bara utväxten och hade i silverschampo 3 gånger, det var lagom avancerat.

Jag klippte Donnan också. Jag blev så glad för jag skämtade om att jag skulle klippa en "baaom-lugg" på henne och så sa hon ja! Så det blev en "baaom-lugg" så nu är hon en riktigt donna. Dock skulle jag vilja se henne i en mustigt mörk chokladbrun men det blir nästa månad^^

Nu är skolveckan slut så kvällens planer blir som sådana:
- lägga in bilder från kameran
- tvätta bort sminket
- äta
- fixa till imorgon
- poppa popcorn
- se på tv/film
- sova

Riktigt bra och konkreta planer, känner nästan för att göra en bock-lista men naej, riktigt så långt kan jag inte sträcka mig.

P U S S '

mer åt folket.

♦ Vår ambitiösa svensklärare hade redan rättat proven och man fick ju mvg. låter kanske stroppigt att säga att jag förväntat mig det men efter provet igår så kände jag ju mig inte direkt osäker, dock lika oengagerad som förut.

♦ Vi tog tag i saken idag och körde en favorit i repris så vi vandrade bort till bageriet och köpte oss en hel drös med godsaker. Jag och Amanda delade på 3 saker och tillsammans kostade kalaset 19 kronor... jag vet! Det är sjukt billigt. Det blev en stor sån här dubbelbulle, en vaniljbulle och en sockerkringla, mer "Södra hembageriet" åt folket!

♦ Nu ska jag klippa ihop musik till helgens bravader. Jag hoppas så jävla innerligt på guld för jag har vinnarskalle utöver det vanliga. Seriöst, jag är sjukt tävlingsinriktad, såklart vill jag ju fira allt med en celebrationdinner.

♦ Vi ha fått klassfotot idag, det riktigaste riktiga. Jag försökte fota det med kameran men om ni vill se det ursnygga resultatet får ni helt enkelt pallra er hem till mig där fotot kommer prydas i en ram, like it.

/ Ida [Eiiiidaa]


ett jävligt ovärt inlägg.

Idag är det ju såklart en sån där trivsam dag när man kommer till skolan 09.45 när man börjar 10.45. Kul att SJ inte fattar att ett tåg mellan 9 och 11 skulle sitta fint, nej nej, för all del. Dagen börjar med ett mentorsråd. Kommer kanske bli intressant eftersom jag inte deltagit på typ 2 veckor. Får se vad klassen har lyckats bestämma, jag tvivlar på något vidare allvarligt. Sen är det lunch och jag tror ta mig fan det är pasta och någon skinksås på schemat och om det smakar som jag tror det gör, ser jag fram emot det. Jag ska till och med sätta min heder på spel och inte köpa någonting i kiosken innan, bara gå och vänta och skapa lite hunger.

Efter lunchen är det svenska och eftersom schemat är ändrat så braaa (ironi) så missar vi 12.33 tåget som vi annars kunde ta så nu få man vänta på 14.32 tåget, jävligt ovärt. ska då gå och inhandla schampo&inpackning till min syster och färg till carros mamma som ska få sig en makeover på torsdag. Jag tänker mig koppriga slingor i hela håret och violetta slingor i underhåret, det ni!

Ikväll är det träning igen och jag ska nog vila lite, känner sisodär lite i ryggen. Tänkte att det är bättre att jag tar det lugnt så jag kan de 110% på lördag. Tävling. RC 2008. Göteborg. Mixed. Jag ser fram emot det något kolosalt. Yey! Så det blir lungelidungan ikväll. Först är det ju barnträning också. Ska bli roligt. Nåväl, nu finns det kanske vettigare saker att göra. Gå på nåt elevråd, eller programråd, eller programforum, eller arbetslagsträff, någonting som man är engagerad i.

P U S S '
/ Plattan


roande.


(klick)
ibland måste man ju roa sig, särskilt när man är så trött, som på hösten.


it takes a fool.

Provet gick som det skulle och nu är det över, fortfare än kvickt. Jag skiter i vad jag får för nu hoppas jag bara få tenta av den där jäkla svenskan och slippa en ny lärare igen. Jag är trött på svenska, jag tycker det var kul förut. Allt är förstört. Nåväl, jag skrev det man skulle och kommer få många poäng. Känns dock lika ovärt som igår.

Hade audition på körsången idag också. Kul kul. Vet inte hur det gick för ingen fick nån respons. Kan ju säga att mitt hatobjekt Waterloo gick helt okej men när förfrågan om Thank you for the music kom så ville jag ju bara sjunka genom jorden ungefär. Dock har jag hittat ett större hatobjekt än Waterloo... Ring Ring. Den sämsta låt någonsin.

Det här är en kortisvecka, men vem bryr sig?

/ Inget roar mig just nu, ingen annan bara duuuuuu ÅÅÅÅH RING RING!
[gärna med gäll pipig röst för att få den där extra finessen]


shakespeare in love.

"A horse, a horse, my kongdom for a horse."

"We are such things that dreams are made of, and our little life is rounded with a sleep."

"To be or not to be, that is the question"

"The rest is silence."


Vi har prov i svenska idag och jag kan allt man inte behöver veta, detta kan bli intressant...

/ Miguel de Cervantes... eller Ida Plantin


på resande fot.

Den 19 augusti slog det till ordentligt, det låste sig. Jag kunde knappt röra mig och jag hade inte ramlat eller utfört något när det hände. Jag stod i ledet i väntan på min tur att vå hoppa, snurra, volta. Den 19 augusti började resan till botten och tillbaka till toppen.

Flertal besök hos en sjukgymnast som bara la mig i en maskin som drag iväg med min underkropp, sträckte ut min rygg. Ren tortyr kändes det som. Skulle nog inte vara några problem om det inte var så att jag hade så ont och det inte var lösningen. Sjukgymnasten antydde på en utbuktad disk så det var vad jag trodde. Sjukgymnasten tryckte också ner min älskade sport, truppgymnastik. Han antydde att jag skulle sluta helt och hållet, att det inte var bra för mig. Ha!

Efter x antal besök i sträckbänken och många tårar senare gick jag till min morbror fru som är naprapat. Efter redan första behandlingen kändes det bättre och problemet i min rygg var att den låste sig. Nu, ungefär 1½ månad efter har jag börjat tränat på nytt igen, jag har tur. Tiden jag trodde att jag skulle behöva sluta gymnastiken var förjävlig. Jag vankade nere i hallen med förbud för att studsa och hoppa, göra det jag är bra på. Frustrerande.


Nu är jag tillbaka och redo. Med nya krafter om att ta mig tillbaka på den nivån jag var på i somras. Juni-Augusti har nämligen varit toppen på min karriär och trots att det känns förjävligt att börja om från början igen så tänker jag inte ge upp för jag har kommit på hur jävla mycket jag älskar den här sporten. Alla som säger att gymnastik inte är en sport kan slänge sig i väggen för det har inte en jävla aning!

P U S S på den!

att ha koll eller kontroll.

Det blev en tripp till Norrköping eftersom gymnasiemässan skulle hållas och jag och Philip klart skulle delta... när vi väl kom fram (jag övningkörde) var det helt dött. kul tänkte vi och ringde lärare Yvonne för att få information om vart vi egentligen skulle vara. Kul tyckte hon då gymnasiemässan var igår och jag och Philip fått fel uppgifter från Kjell-med-kollen. Yey! Min mormor och morfar följde ju också med för att få sig en tripp till Norrköping. Inte bättre blev det när stan öppnade 12 men då blev det fika på Fräcka Frökens med Philip och ma familia. Lite shopping blev det också... Jag inhandlade grå leggings, en svart tunika och en matta till mitt rum... det var väl det.

Nu ska jag käka tacosrester och klockan 18 blir det träning inför RC i Göteborg 9-10 oktober!

memoarer ur en skolbänk.

På måndag har jag prov i svenska B vilket är totalt onödigt. Jag kan gå med på att generellt lära mig lite smått och gott om renässans och Shakespeare men när det går så långt så jag behöver veta att Shakespeares pappa var handskmakare och att Don Quijote skrevs av Miguel de Carvantes eller något sånt, det får mig att må illa.

Mer meningslöst känns det ju när vi nu ska byta lärarare igen. Nu ska vi få en ny, den fjärde läraren på en och samma kurs. Jag tycker mest synd om läraren eftersom han eller hon kommer få höra detta från klassen. Det känns meningslöst att ens försöka få mvg på grejer nu, när Ancie (förra läraren) i princip aldrig ville sätta mvg på grejer fram till det var nationella prov-test och det var en annan lärare som bedömde tillsammans med henne. Då satte hon ju dock såklart ett litet minus på mitt annars fläckfria mvg och anledningen var för att det var en klyscha med i slutet... jaha? Jag ser inte riktigt problemet? Men sen satte jag ju henne på plats och fick mvg på en helt värdelös insändare där jag i princip babblade på och tappate tråden, det förtjänade jag... ?

På måndag är det också audition på körsången, låter så fjantigt. Det är uttagning av solosångerna till ABBA-projektet. Jag ska försöka mig på ett liten käck låt, Waterloo. Man behöver inte audtitia (vilket jävla ord, kanske därför Ancie bara gav mig vg+) med en abba-låt men jag vet inte riktigt vilken annan jag ska charma körledaren med... det är ju ändå abba-låtar vi ska köra så det kanske är det bäste ändå. Jag hatar låten Waterloo och därför tänker jag slå till, en utmaning låter bra.

Nu stänger vi skolbänken för annars kan jag sitta och skriva i timtal...

glad gubbe 70 punkter.

jag och elin tog olle (min bil) till specce för att inhandla nödvändigheter och sedan gasade vi vidare till lyttersta där vi under varsinn filt satt och myste med godsaker och prat. vi drog sedan vidare till beckershov där vi skippade det där med att vara ute i naturen så vi dukade upp i bilen. där bjöds det återigen på prat och musik. på väg från lyttersta höll vi på att mista kladdkakan då jag idiotiskt nog ställde den på biltaket men jag kom på den efter några meter. när vi var mätta på kladdkaka kom vi på den roliga idén att ställa kakan på taket och bli av med den på det sättet. den ville dock inte släppa taget om oss utan höll i sig ett bra tag tills den tillslust flög iväg, vi såg inte vart för vi trodde den var på enda fram till djulöbacken där vi planerade att bli av med den, konstigt nog var den redan borta innan...

det var en trevlig dag:)

nu ska jag plugga svenska men det är så fruktansvärt tråkigt eftersom jag vet att jag aldrig kommer ha nytta av att veta ALLT om shakespeare och renässansen. känns onödigt att veta att hans farsa var handskmakare och vem som skrev don quijote? så ovärt...

would you stay?

lördagshajk.

imorgon ska jag och elin hitta på bus under dagen.
vi hoppas på fint väder.
vi ska höras imorgon 9.30.
då stämmer vi av och sedan åker vi till en lanthandel och inhandlar nödvändigheter.
(allt vi gör ska alltid inblanda någon form av ätbara ting)
sedan åker vi ut någonstans, på en sten vid en sjö i en skog.
där förtär vi allt ifrån melon, bröd, nyttigheter och onyttigheter.
vi pratar av oss och blir barn på nytt.
kanske sätter vi på musik och dansar våra egna dansmoves som på träningen.
mysigt ska vi ha i vilket fall som helst.

P U S S ' på det!

herr plantin.

jag har 2 frågor jag vill dela med mig av efter dagens händelser.
1. vad hände med färgen marinblått?
2. varför finns alla snygga koftor på herravdelningen?


1. jag gick en svängis på stan idag efter gesällträningen och hade bestämt mig för en marinblå dubbelknäppt kofta... jag hittade ingen! jag fann dock en vanlig blå dubbelknäppt kofta från bomerang men den va ganska kort. usch ja... det jag vill komma till är att jag inte hittade någon marinblått alls? varför inte? det är fint, höstigt/vintrigt, jag passar i det, det är fint.. sa jag fint? nene nu är de typ turkosblågrönblå som gäller för det är ju så himla hett menar jag...

2. jag hade ju som sagt bestämt mig för en kofta... letar runt... på damavdelningen då eftersom jag är en dam... hittade jag någon snygg? nej precis, jag fick alltså sträcka mig så långt att jag klev över till herravdelningen på mq där jag hittade en skönhet. sen var det 100 kronor rabatt om man köpte för över 500 kronor så då blev saken blligare, något i alla fall...

om jag tar på mig ett par unisex jeans, min herrskjorta, min herrkofta och ett par svarta gubbskor, då är jag en man. lite.


sarkasmiskaskosm.

min pappa kommentera för första gången min blogg. duktigt pappa, det tog sin tid men nu är det avklarat, pju ;)

idag var det prov i företagsekonomi och sånt shit, jag hoppas det vankas bra betyg för det kändes ganska bra faktiskt. med tanke på hur mycket jag pluggade, usch... jag kanske borde få ett dåligt betyg för att bevisa för mig själv att jag inte kan vara lat, men tydligen kan man det.

jag bjöd in malin på en pannkaksdate så jag slapp äta ensam och snart ska vi gå till träningen faktiskt.

har ont i magen idag igen och nu tror man att det är magkatarr, och så var det snack om någon blödning i magen som dock var helt ofarlig men det låter ju lite lagom trivsamt.

P U S S '

RSS 2.0