salt efter behag, men rekommenderar en nypa.

Saker min hjärna analyserat & reflekterat över (Tack Perra Jansson som lärde mig de i 6:an!!!)

- Varför låter det inte riktigt lika fancy när man skriver till exempel "äter sallad med gurka, tomat och kyckling" som när man skriver" äter sallad med soltorkade tomater, fetaost och räkor"? Får man inte va fancy om man inte gillar sånna där konstiga grejer?

- Varför måste man förtjäna en kväll i soffan med film & onyttigheter? Om jag ska förtjäna saker hela tiden, så skulle jag ju aldrig ha tid över för själva belöningen? Det blir ju bara en ond cirkel liksom? ..

- Varför paketerar OLW inte sina ostbågar ca en vecka efter tillverkningen? Alla vet ju att ostbågar verkligen ska ligga och bli sega innan man hugger i.. crunchy är inget vi vill ha nej!

- Varför använder folk som röker parfym? Det känner jag rent spontant är ett jävla slöseri med pengar, med tanke på att de i alla fall luktar rök? Då kan de lika gärna köpa X antal paket cigaretter för pengarna, eftersom det är lite av en lukt i sig? Tänka sig, nu har jag verkligen hjälpt alla rökare med ekonomin!

PUSS ELLER NÅT!


Kommentarer
Postat av: josefin

haah det där med salladen är såååå sant :P

2010-05-09 @ 20:18:14
URL: http://sameoldstories.blogg.se/
Postat av: elin

Svar på tal!

1. Anledningen till att den sallad nu nämner anses finare är för att den är dyrare. En allmän vedertagen åsikt i sverige är att dyrt är fin.

2. Hjärnan bygger gillar belöningssystem. Inte bara hundar alltså. Rätt logiskt att för att förtjäna något gott så skall man alltså göra något gott. Man kan inte bara ha det bra jämt!

3. I sverige är vi rädda för gammal mat, därav vill vi inte se att ostbågarna blivit packeterade en veckan senare, då tror vi att de är gamla och därmed äckliga. Har det däremot legat framme hemma tror vi endast att det är vår skit i och äter det därför.

4. Rökare, jag vägrar säga vi, använder parfym för att lukta gott. Det är två skilda dofter, parfym och röklukt. Ex varför skulle vi annars spruta parym på oss när vi ska och träna? vi luktar ju ändå skit efter två sekunder?

Bara lite svar på tal, för att provocera lite och leka med ord och ironi.

PUSS

2010-05-09 @ 22:46:08
URL: http://goddagelin.blogg.se/
Postat av: ida

haha tack elin, det var kloka svar!

2010-05-10 @ 21:50:28
URL: http://plantinida.blogg.se/

ordet är ditt

vad heter du?
latmask?

e-postadress: (publiceras ej)

url/blogg:

kommentar:

Trackback
RSS 2.0