orealistiska kvällstankar, till er tjänst.

♦ Om nån är borta i en film eller serie, har den alltid varit borta i 12, 24, 36 eller 48 timmar när personen i fråga berättar för de andra om försvinnandet. Varför kan de inte vara 28 tmmar, 31 timmar eller 44 timmar? Hur stor är chansen att man råkar klaffa med exakta halv och heldygns tider. Typ, jag väntar med att berätta för de andra tills de klaffar med 12, 24, 36 eller 48 timmar. Jag menar det är så jobbigt att säga 7, 16, 22 eller 42.

Varför kämpar alltid mannen för sit liv och försöker skydda frugan, när hon sitter i ett hörn på golvet och naivt tror att mördaren ska lyssna och kila därifrån som om han gått till fel hus? Visst att mannen är starkare men två är starkare än en? Om frugan bara lyssnar på mannen och springer efter pistolen så skulle de kanske underlätta lite för karln som försöker brottas med mördaren.

Varför är förhörsrummen i serier och filmer typ sjukt stora. De är rymliga, med elektriska dörrar och inbyggda videokameror. Seriöst? Hur många polisstationer har den budgeten? Så orealistiskt.

Hur kommer det sig att de kan kolla upp precis allt om en person i en databas, typ om han tog pianolektioner i femman? Ibland kan de söka på vilka som gick till skolsköterskan under en viss period, och sen minska sökområdet till vilket kön, ålder, hudfärg och de som fick hjälp med självmordstankar och familjeproblem. Helt plötsligt är de nere i 2 personer och då en inte bor inom de området de gäller har de sin gärningsman. Bara sådär, vips! På två minuter. Ehm.. trooooligt. Jag kan inte ens hitta konkreta svar på hurvida vinägrett är nyttigare än dressing på google. Löjligt.

Klart att bevis håller sig hur länge som helst också. Det är så realistiskt att någon kastar upp mordvapnet i form av en yxa upp i ett träd, där den fastnar och sitter där i 15 år. Som sen teamet hittar och kan ta blod ifrån, bara sådär vips på stört. Med en liten mirakeltops. Klart blodet lossnar sådär efter 15 år. Bara x antal snöstormar, regnoväder och orkaner senare. Blodet sitter där och bara väntar på att topsas av. Det mest realistiska är ju såklart att nån i teamet faktiskt hittar den här yxan som sitter djupt in i stammen och knappt syns för alla växter som spatserat runt mordvapnet i alla år. Men teamet klarar allt, de är väl rutinerade.

Glöm inte att det alltid finns ett geni eller en it-nörd med. Eller en romans i teamet såklart, också en klassiker. Nån måste vara en svår och djup människa som aldrig ler. Det måste finnas med en hunk som snärjer tjejer på fritiden och gör a hell of a job being a hottie på arbetstid så det alltid finns nåt snyggt att titta på under tiden man tittar. Nån i teamet måste också ha ett hemskt förflutet som ingen vet om och som denne hela tiden får flashbacks ifrån, och en annan kämpar med att få ihop familjelivet och jobbet. 

Hur orealistiskt, ologiskt och överdrivet det än är... så gillar jag det på nåt sätt.
Jag forstätter ju kolla. Ibland önskar man väl att det var lika enkelt i verkligheten. Lika orealistiskt. Men då skulle jag kanske sitta här och sucka över verkligeheten... Eller? De där va inte troligt hörrni.


Ey, känner du som jag? Or is it just me? Höhö!
Kommentarer
Postat av: – MIN VIKTIGA KAMP

har du tittat på criminal minds eller?;)

2012-02-07 @ 06:09:09
URL: http://sameoldstories.blogg.se/

ordet är ditt

vad heter du?
latmask?

e-postadress: (publiceras ej)

url/blogg:

kommentar:

Trackback
RSS 2.0